KookJij

Rendang III (Beetje Eenvoudige Versie)

Rendang voor eenvoudige zielen??? Zie voor verder commentaar bij Rendang Padang
Recept van:
Bereidingstijd: 140 min
Personen: 8 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Indonesie
Keuken: Oosterse
Bron: Ronald Giphart (Telegraaf
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Rendang III (Beetje Eenvoudige Versie) te bereiden

1).Verhit de olie in de wok cq pan en fruit de uien aan tot ze zacht zijn.
2).Voeg de blokjes vlees toe en bak ze rondom bruin.
3).Vervolgens mogen alle kruiden er bij en bak goed door gedurende 2 minuten, iedere keer wanneer er wordt toegevoegd in de pan.
4).Voeg de kokosmelk toe en het water en breng het geheel aan de kook.
5).Zet vuur laag en laat minimaal 2 uur sudderen met deksel er op. Wel zo nu en dan roeren en niet droog laten koken (voeg dan wat heet water toe).
6).Breng dan het gerecht op smaak met zout en strooi met het opdienen wat geroosterde kokos er over.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

DIEN OP : Bij witte rijst en bv Sambalan Boontjes.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

deuxchapeaux

deuxchapeaux zegt:
Truitje,Behalve deze Rendang staan er op mijn site nog een paar variaties.Allemaal goed te doen.
Kardemompeulen kunnen goed vervangen worden door de gemalen zaden (poeder).Je moet dan ongeveer rekenen dat 1 theelepel gelijk staat met 6 gekneusde peulen.
Ook te vervangen door 1/2 theelepel van 5 cc kaneel en 1/4 theelepel nootmuskaat.
Je kunt het ook invriezen.Zelf raad ik dan aan om het onder vacuum in te vriezen.
Jan A.
truitje

truitje zegt:
Hallo Jan A,
Dank je wel voor dit recept. Ik ben dol op Rendang maar ik maak het altijd met een boemboe van Kokki Djawa. Met dit recept ga ik het zelf maken maar ik heb twee vraagjes; Kan ik i.p.v. kardemompeulen ook de poeder gebruiken en is het gerecht in te vriezen? Groetjes Gerda :p:p:p