KookJij

Ravioli met salieboter en porcini

Een heerlijk ravioli met salieboter en porcini recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Warm
  2. > Hoofdgerechten - Pasta's
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Njam.tv
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Ravioli met salieboter en porcini te bereiden

Maak het raviolideeg:

Leg de bloem op het werkvlak, maak er een kuiltje in, giet de losgeklopte eieren erin en kneed stevig. Voeg de olijfolie toe en blijf 10 min. kneden tot je een soepel deeg krijgt. Rol het deeg tot een bolletje en wikkel het in plasticfolie. Laat het een half uur rusten in de koelkast. Rol uit en snijd er harten uit.

Maak de vulling:

Snijd de porcini in stukken en snipper de halve ui. Stoof ze samen in een scheutje olijfolie en kruid met peper en zout. Maak alles fijn in de keukenrobot. Meng er de parmezaan en het paneermeel door. Doe het mengsel in een spuitzak en spuit een rondje in het midden van ieder hart. Leg er een tweede hartje deeg bovenop en duw de randen goed samen zodat er geen lucht meer tussenzit. Kook de ravioli in licht gezouten water tot ze bovendrijven.

Maak de salieboter:

Doe twee eetlepels van het kookwater in een pannetje en voeg er de fijngesneden salie aan toe. Laat even doorwarmen en roer er de boter door. Warm de ravioli nog even door in de saus.

Serveer de pasta op voorverwarmde borden en lepel er wat van de saus over. Een royale portie geschaafde truffel maakt het extra feestelijk!

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst