KookJij

Rauwe ham met tomatensalsa en gedroogde olijven

Herfstrecept Lidl, borrel. Wijntip: Cotes de Gascogne Le Heron Chardonnay.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hapjes - Amuse
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Mediterrane
Bron: Lidl receptkaart Heerlijke Herfst 2015
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Rauwe ham met tomatensalsa en gedroogde olijven te bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Hak de olijven in stukken.
  3. Leg de olijven op een bakplaat met bakpapier in de oven en laat ze in vier uur drogen.
  4. Pel de ui en knoflook en hak deze fijn.
  5. Verhit de olie in een pan en voeg de ui en knoflook toe.
  6. Bak ze zonder te kleuren 2 minuten aan.
  7. Snij de tomaten in blokjes en voeg samen met het citroensap toe aan het geheel.
  8. Smoor het geheel in 10 minuten met het deksel op de pan.
  9. Hak de lente-uitjes in grove stukken, neem de pan van het vuur en doe de lente-ui er doorheen.
  10. Laat het tomatenmengsel afkoelen en maak het op smaak met zout en peper en een beetje suiker.

Mijn kookverhaal (Sascha ten Brink)

Serveren:
Maak mooie roosjes van de ham, doe op elk roosje een schepje tomatensalsa en bestrooi met de gedoogde olijven.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst