KookJij

Recept voor Rabarbersalade met vanillerijst

Een heerlijk rabarbersalade met vanillerijst recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie: 510 kCal energie
12 Gram eiwit
20 Gram vet
70 Gram koolhydraten
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Verswijzer 14 2004
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

Halveer de vanillestokjes in de lengte en breng ze met de melk, finesse voor verrijking, rijst en basterdsuiker aan de kook.
Laat de rijst op een laag vuur in circa 14 minuten gaar worden en roer regelmatig.
Was ondertussen de aardbeien, verwijder de kroontjes en halveer de aardbeien.
Was de rabarber en snij in stukken van circa 5 cm.
Schep de rabarber met de rietsuiker in een pan en kook de rabarber in circa 5 minuten zacht.
Haal de pan van het vuur, laat de rabarber helemaal afkoelen en roer de aardbeien er voorzichtig door.
Haal de vanillestokjes uit de rijst en schraap de vanillemerg eruit.
Roer de vanillemerg door de rijst.
Verdeel de rijst over 4 schaaltjes en schep het rabarbermengsel erover.

Mijn kookverhaal (Sascha ten Brink)

Tip:
De rijst is zowel warm als koud erg lekker bij rabarber.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Thea

Thea zegt:
Heerlijk ben razend op rabarber en aardbeien.
Ga het heel gauw maken.
Bedankt voor de geweldige recepten, altijd.
Thea
leo

leo zegt:
Hoi,
dit ga ik het voorjaar/zomer maken heb ik weer vers fruit uit de groenten/fruit tuin,
Lijkt me echt lekker.
gr leo