KookJij

Raapjesroomsoep

Een heerlijk raapjesroomsoep recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 50 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: onbekend
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Raapjesroomsoep te bereiden

Schil de rapen en snij ze in kleine stukjes. Schil de aardappels en snij in kleine stukjes. Smelt de boter in een kookpot. Voeg de rapen erbij, doe het deksel op de kookpot en laat de raapjes een 5 minuten zweten in de boter. Roer af en toe. Voeg het zout toe en laat nog een 5 minuten zweten, bij af en toe roeren. Voeg de blanke fond of groentenbouillon erbij, evenals de aardappelblokjes en kruid met nootmuskaat en peper. Sluit de kookpot af met het deksel en laat de soep 30 minuten zachtjes koken. Verwijder het deksel en laat nog 10 minuten koken op een hoge vuur. Pureer de soep met een mixer of groentenzeef(passe-vite). Breng de soep nogmaals aan de kook. Neem de kookpot van het vuur en voeg de liaison al goed roerend bij de soep. De soep mag nu niet meer koken! Verdeel de soep in een soepterrine of in de soepborden, garneer met de gehakte peterselie en serveer er de broodkorstjes apart bij.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst