KookJij

Recept voor Quiche met snijbiet en zalm

Smaakvolle quiche! De snijbiet kan prima vervangen worden door spinazie, de gerookte zalm geeft een lekkere hartige smaak aan het geheel.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 8 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op circa 200 graden, en laat de bladerdeegvellen ontdooien.
  2. Snipper de ui, de peper en snijd de snijbiet en champignons in stukjes. 
  3. Vet de quichevorm in en bekleed met het bladerdeeg. Prik gaatjes in het deeg en bak de bodem gedurende 10 minuten in de oven.
  4. Verhit olie in de wokpan, fruit de ui en rode peper kort aan. Voeg dan de snijbiet en de ui toe. Wok dit gedurende 5 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Snijd de gerookte zalm plakken in stukjes. Meng de creme fraiche met de eieren, pijnboompitten en dille breng het geheel op smaak met peper en zout. 
  6. Bedek de deegbodem met de zalm, vervolgens met het snijbietmengsel en schenk het eimengsel eroverheen. Zet het gedurende 35 minuten in de voorverwarmde oven.

Mijn kookverhaal (Nadine )

Een heerlijk recept, de quiche kan zowel koud als warm gegeten worden. Zelf heb ik de quiche gegeten in combinatie met tomatensoep. Deze snijbiet komt uiteraard weer vers uit de moestuin. Snijbiet staat ook wel bekend als warmoes, aangezien snijbiet of warmoes wat lastig te verkrijgen is de snijbiet is goed te vervangen door verse spinazie.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Nadine

Nadine zegt:
Blij dat het gesmaakt heeft, leuk om te horen!
Kirsten

Kirsten zegt:
Met dit heerlijke recept is mijn hele gezin ineens enthousiast over onze snijbiet. Toppertje!
Nadine

Nadine zegt:
De soep was ook heerlijk! Het was een variatie op dit recept: https://www.kookjij.nl/recepten/tomatensoep-van-romatomaten
Hilde Dumont

Hilde Dumont zegt:
Inderdaad ziet er lekker uit gaat bij mijn favorieten ;-)
Anna Koudys

Anna Koudys zegt:
Ziet er heerlijk uit! Zalm en spinazie= heerlijke combinatie!
(Ben benieuwd naar het soepje;-))