KookJij

Puntpaprika's met rijst en tuinkruiden

Een heerlijk puntpaprika's met rijst en tuinkruiden recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 50 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vegetarisch
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Libelle
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Puntpaprika's met rijst en tuinkruiden te bereiden

1. Spoel de paprika's, dep ze droog. Snij ze overlangs open, verwijder zaadjes en zaadlijsten.
2. Pel de tomaten. Pureer ze met de staafmixer, met 2 dl water en 1 eetlepel olijfolie. Doe er de gepelde en geplette knoflook bij. Kruid met peper en zout. Vermeng met de rijst en de peterselie.
3. Verdeel de vulling over de paprika's. Druk lichtjes aan. Schik de gevulde paprika's in een ovenschaal. Lepel in elke paprika ook nog 5 eetlepels water en besprenkel ze met een koffielepel olijfolie.
4. Dek af met aluminiumfolie. Zet de schaal 30 tot 35 minuten in het midden van de oven, op 180°C.
5. Roer een mespunt ras-el-hanout los in 1 eetlepel olijfolie. Lepel op elke paprika een beetje van deze kruidenolie. Werk af met gehakte bieslook.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

desiree

desiree zegt:
Heerlijk recept.