KookJij

Pruimentaart

Een heerlijk pruimentaart recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 90 min
Personen: 4-8 personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Gebak
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Pruimentaart te bereiden

Boter met suiker, marsepein, citroenrasp mengen. Eieren 1 voor 1 toevoegen, zure room toevoegen.
Bloem met amandelen toevoegen. In de beboterde vorm doen. Pruimen halveren en pit verwijderen.
Dakpansgewijs het beslag met pruimen bedekken.
In de steelpan boter verwarmen en de suiker, kaneel en bloem toevoegen.
Als laatste de amandelen door het mengsel mengen. De pruimen met dit mengsel bedekken.
Daarna 45 min. de oven in, die voorverwarmd is op 160°C.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst