Recept
« Terug naar recepten
Pruimenjam met een tic
PT30M
Pruimenjam met een tic
Eigenlijk is het niet pruimenjam met 1 tic maar zelfs met meerdere tikken.
Pruimenjam had ik nog nooit eerder gemaakt maar omdat ik wel genoeg
ervaring heb met andere soorten jam en omdat ik daar graag een of ander
likeurtje aan toevoeg wilde ik dat met deze pruimenjam ook weer zo doen.
Ik had zoveel pruimen dat ik niet hoefde te kiezen en ik kon dus meteen 3
varianten maken. Te weten: Moscatel (= een zoete Spaanse dessertwijn)
Licor 43 en Amaretto. Kaneel heb ik als rode draad bij alledrie de jams
gebruikt.
Ik gebruik altijd de minder zoete geleisuiker speciaal (van Gilse). Ik heb in
dit recept 500 gram suiker (Geleisuiker speciaal) op 1500 gram pruimen
gebruikt. (Dus 1 deel suiker op 3 delen vruchten).
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
1 personen
Categorieën:
- > Ontbijt & Lunch - Koud
- > Sauzen & dressings - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Regionale
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pruimenjam met een tic te bereiden
- Doe de pruimenstukjes in een pan en voeg de drank en de kaneel toe.
- Laat dit een kwartiertje zachtjes koken tot de pruimen zacht worden en voeg indien nodig een beetje water toe.
- Doe dan de suiker erbij en laat het geheel nog 5 minuutjes zachtjes doorkoken.
- Vul dan de schone potten met behulp van een trechter en draai het deksel goed strak dicht.
- Zet de potten op z'n kop en laat het ongeveer 5 tot 10 minuten zo staan.
- Daarna kun je de potten weer omdraaien, let op dat ze goed vacuüm zijn. Dit kun je controleren door met je vinger op het deksel te duwen. Het deksel mag niet "klikken".
- Bewaar de jampotten op een koele en donkere plaats. Geopende potten kun je het beste in de koelkast bewaren.