KookJij

Praagse Kalfsbout (Tsjechië)

Een heerlijk praagse kalfsbout (tsjechië) recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 50 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Privé recept
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Praagse Kalfsbout (Tsjechië) te bereiden

*De vulling :
Roer de eieren los met zout, peper, in kleine reepjes gesneden ham, fijngesnipperde peterselie en de doperwtjes.
Laat de boter smelten in de koekenpan, giet de ei-massa erin en roer het geheel op een laag vuur totdat het ei in zachte brokje is gestold.
*Snijd het stuk kalfsbout in de lengte doormidden (niet helemaal doorsnijden) en vul het met de roereieren.
Naai het dicht met garen.
Bestrooi de bout met zout en bak haar in de koekenpan in de hete olie aan alle kanten bruin.
Leg het vlees nu in de braadpan , doe er de boter en een beetje bouillon bij en bak het in een warme (160 graden) oven langzaam, onder regelmatig begieten, gaar (ca. een half uur) .
Draai tijdens het braden het vlees een keer om.
Haal het vlees uit de pan, snijd het in plakken en schik deze op een schaal. Zeef het braadvocht, voeg indien nodig wat zout toe en giet het over het vlees.
* Serveren met aardappelsalade of puree en verse salades.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

catsanddogs

catsanddogs zegt:
Je kunt het bereiden wanneer je wilt Matti1 ! :)
De beste wensen voor het nieuwe jaar zijn ingegaan dus ook voor de culinaire papillen van ieder !
mattie1

mattie1 zegt:
Lijkt me heerlijk...ga ik proberen! FF de maand december verwerken!;)
asterix

asterix zegt:
Beste Zdenek,

Je laat me het water in mijn mond lopen!!!!!!!!!!! Ga ik ZEKER maken, en de Kren ook, (waarschijnlijk lekker erbij.
Eet smakkelijk :p:D;) Asterix*