Wat eten we hier bij?
->Alle soorten biefstukjes
->Alle soorten mooie stukjes vlees, die niet "stuk" gebakken zijn
->Gebakken bloedworst met gebakken appel
We serveren er bij een mooie aardappelpuree met bv een zoetzure rode kool
									
Recept
« Terug naar recepten
					
						Portsaus
						PT60M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Portsaus
Een heerlijk portsaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Jan A van der  Hoeden
								
																
									Bereidingstijd:
									 60 min
								
								
									Personen:
									6 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
								- > Sauzen & dressings - Warm
 - > Sauzen & dressings - Koud
 
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											5
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Nederland
								
																								
									Keuken:
									Hollandse
								
																								
									Bron:
									Familie
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Portsaus te bereiden
  1).De uien en knoflook glazig aanzweten in een eetlepel boter.
2).De Port en rode wijn er bij gieten met de kaneel en steranijsjes en vervolgens voor de helft laten inkoken.
3).De demi-glace toevoegen met de appel-perenstroop en weer voor de helft laten inkoken
4).Kaneelstokje en steranijsjes verwijderen. De saus opmonteren met de rest van de roomboter en warm houden.
										2).De Port en rode wijn er bij gieten met de kaneel en steranijsjes en vervolgens voor de helft laten inkoken.
3).De demi-glace toevoegen met de appel-perenstroop en weer voor de helft laten inkoken
4).Kaneelstokje en steranijsjes verwijderen. De saus opmonteren met de rest van de roomboter en warm houden.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
deuxchapeaux zegt:
Een andere optie is runderfond voor de helft in te koken.Het is niet hetzelfde,maar het komt er wel in de buurt.
Jan A.
                    
Assy54 zegt: