Recept
« Terug naar recepten
					
						Poon uit Monaco
						PT30M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Poon uit Monaco
Een heerlijk poon uit monaco recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									kees de hond
								
																
									Bereidingstijd:
									 30 min
								
								
									Personen:
									4 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
									
								
								
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											5
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Spanje
								
																								
									Keuken:
									Europese
								
																								
									Bron:
									vis/ gestoofd
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Poon uit Monaco te bereiden
 Maak de ponen schoon en verwijder de kop en de scherpe rugstekel. Wrijf ze in met zout en bloem. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de vis hierin niet langer dan 2 minuten. Verhit de boter in een andere pan en fruit hierin de uisnippers heel licht goudgeel. Schep de ui in een licht beboterde vuurvaste schotel en leg daarop plakken tomaat, bestrooid met basilicum, 
venkelzaadjes, stukjes ansjovisfilet en knoflook. Leg de ponen er op en zet de schotel ruim 20 minuten in een voorverwarmde oven 225 graden C. Giet er nu en dan wat heet water bij om te voorkomen dat de vis te hard gaat bakken.
									venkelzaadjes, stukjes ansjovisfilet en knoflook. Leg de ponen er op en zet de schotel ruim 20 minuten in een voorverwarmde oven 225 graden C. Giet er nu en dan wat heet water bij om te voorkomen dat de vis te hard gaat bakken.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
 
									beau09 zegt:
 
									HarryLohr zegt:
Zou je misschien iets meer motivatie kunnen geven? Harry Lohr KookJij.nl
 
                    





 
					
Mijndert zegt: