KookJij

Poon uit Monaco

Een heerlijk poon uit monaco recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Spanje
Keuken: Europese
Bron: vis/ gestoofd
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Poon uit Monaco te bereiden

Maak de ponen schoon en verwijder de kop en de scherpe rugstekel. Wrijf ze in met zout en bloem. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de vis hierin niet langer dan 2 minuten. Verhit de boter in een andere pan en fruit hierin de uisnippers heel licht goudgeel. Schep de ui in een licht beboterde vuurvaste schotel en leg daarop plakken tomaat, bestrooid met basilicum,
venkelzaadjes, stukjes ansjovisfilet en knoflook. Leg de ponen er op en zet de schotel ruim 20 minuten in een voorverwarmde oven 225 graden C. Giet er nu en dan wat heet water bij om te voorkomen dat de vis te hard gaat bakken.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Mijndert

Mijndert zegt:
Komt uit het AH kookboek wat al jaren oud is maar prima recepten bevat:p
beau09

beau09 zegt:
Harry misschien bedoelt hij wel maak zelf eens een recept ipv recepten uit een boek of blad of een internetsite, dit gezien de vele recepten die geplaatst worden.;)
HarryLohr

HarryLohr zegt:
Hallo Jammie,


Zou je misschien iets meer motivatie kunnen geven?

Harry Lohr
KookJij.nl
Jammie

Jammie zegt:
Nu zelf eens een recept maken.