KookJij

Poolse vleespirogs

Een heerlijk poolse vleespirogs recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 12 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Polen
Keuken: Europese
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Poolse vleespirogs te bereiden

De melk iets verwarmen . De gist in een beslagkom brokkelen en met de melk glad roeren. De boter smelten en door de gistmelk roeren. Het zout, het ei en de gezeefde bloem toevoegen en alles tot een glad deeg kneden. Afgedekt op een warme plaats 30 min laten rijzen. Intussen de vulling bereiden. De uien snipperen. Het vlees in hele kleine stukjes snijden. De champignons wassen en fijn snijden. De olie verhitten in een pan, hierin de uien fruiten totdat ze glazig zijn. Het vlees toevoegen en rondom aanbraden. De champignons toevoegen. Een paar minuten laten bakken totdat het vocht verdampt is. Dan de creme frai­che toevoegen. Op smaak brengen met zout paprikapoeder en peper. Af laten koelen. Het deeg op een met bloem bestoven aanrecht nog een keer goed kneden en uitrollen. Rondjes uitsteken met een doorsnee van 12 cm . De deegresten opnieuw kneden, uitrollen en hier ook rondjes uitsteken. De oven voorverwarmen op 200 graden. Het vleesmengsel over de rondjes verdelen. De randen met wat water bestrijken, de deegrondjes tot halve cirkels dichtvouwen. De randen met een vork aandrukken. De pirogs op een ingevette bakplaat leggen. Nog 15 min laten rijzen. De pirogs bestrijken met losgeklopte eidooier. Midden in de oven 15 min bakken.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Zar Blok

Zar Blok zegt:
Zeer nieuwsgierig naar recepten:)
kazik

kazik zegt:
de doorsnee van onze pierogi is maar 8à9cm
kazik

kazik zegt:
wij maken de pierogi heeeel anders, zonder gist en niet bakken in de oven, maar koken in water
kazik

kazik zegt:
hallo anouk, zeker lekker zo'n sernik, maar de rabarber erbij??? ik lust geen rabarber, kan er niet over oordelen? maar zonder is ie ook lekker. groetjes kazik
anouk

anouk zegt:
hey kazik ik heb vandaag nog het recept gekregen voor sernik met rabarber ook heerlijk groetjes:)
kazik

kazik zegt:
hey anouk, inderdaad , als je ze klaar gemaakt hebt, dan worden ze in kokend water gekookt;
anouk

anouk zegt:
ik weet het niet hoor maar ik heb geleerd dat je de pierogi in kokend water doet en niet in de oven
kazik

kazik zegt:
hallo,alles is lekker, je kunt de vulling met zuurkool en bospadestoelen maken groetjes ;)
anouk

anouk zegt:
hallo annabelle heb je voor mij misschien ook nog meer poolse gerechten want ik wil het graag leren mijn man is pools groetjes anouk
Annabelle

Annabelle zegt:
Je kan ze met alles maken.Met aardbeien zijn ze ook heel lekker ;)
angelika

angelika zegt:
ik kom ook uit polen en woon 15 jaar in nederland.
maar ik vind ze met gehakt lekkerder ;)
Annabelle

Annabelle zegt:
Ja ik kom uit Polen ik woon 7 jaar in Belgie

Groetjes
bobbeltje

bobbeltje zegt:
annabel bedankt voor jou reactie.Kom jij zelf uit polen? Heb jij nog meer poolse recepten, daar ben ik namelijk op zoek naar. groetjes Marijke
Annabelle

Annabelle zegt:
A nog vergeten ik gebruik geen gist.Lekker pierogi ;-)
Annabelle

Annabelle zegt:
Ik maak zelfde maar ik kook die in water.Voor opwarmen bak ik die gewoon in pan met vet.