KookJij

Pools gebak (Polska ciasta)

Een heerlijk pools gebak (polska ciasta) recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 8 personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Gebak
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Polen
Keuken: Europese
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Pools gebak (Polska ciasta) te bereiden

Eieren splitsen. Boter in een pan doen en laten smelten. Dan de bloem toevoegen en het eigeel. Goed roeren, nu de vanille suiker en het bakpoeder toevoegen en de pan van het vuur halen. Wat af laten koelen en nu goed kneden met de hand. Het deeg in 2 gelijke delen verdelen. Aan een deel van het deeg 1 el cacao toevoegen en goed door kneden. Dan alle deeg 1 uur in de koelkast zetten. Nu met een hand het deeg kruimelig maken en het gedeelte met de cacao apart houden. Nu de appels schillen en in kleine stukjes snijden. Deeg in een springvorm doen en goed aan drukken . De stukjes appels hierop doen, nu het eiwit stijf kloppen met de suiker en op de appels doen. Dan de kruimels van het cacaodeeg boven op het deeg. Nu de taart bakken in het midden van de voorverwarmde oven van 200 graden gedurende 60 min.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Anna

Anna zegt:
Leuk om te horen, Marijke:D Dit recept heb ik van een Kroatische vriendin gekregen, ook zeker de moeite waard!!:D:D
http://www.kookjij.nl/recept-kokoscake-1
Groetjes,
Anna.
KookJij.
marijke

marijke zegt:
Bedankt. Het was heel geslaagd en de klas vond het heerlijk. En ik ook, zeker voor herhaling vatbaar.
Groetjes.
Anna

Anna zegt:
Dat zijn 2 zakjes, Marijke.
Groetjes,
Anna
KookJij.
marijke

marijke zegt:
Ik wil niet moeilijk doen, maar hoeveel is 2 pakjes bakpoeder?
Groetjes.
Agnes

Agnes zegt:
Ik denk dat : jablecznik z kruszonka. Maar daar heb je veel soorten van.
Anna

Anna zegt:
Hallo Marijke,
De originele benaming van dit recept is:Polska ciasta.
Laat je weten hoe het geworden is?
Groetjes,
Anna
KookJij.







;)
marijke

marijke zegt:
Heey ik heb een vraagje,
wat is de originele naam van dit recept.
Ik wil het namelijk gebruiken in een presentatie voor school, maar het is makkelijk om de echte naam te weten.

Groetjes.
Anna

Anna zegt:
Hoi Annet,
Wat denk je van deze? Is weliswaar een Kroatisch recept, maar erg lekker!!!
http://www.kookjij.nl/recept-kokoscake-1
Groetjes,
Anna
KookJij;);)
annet

annet zegt:
Wij krijgen deze kerst een pools logeetje vanuit Pax Chritsi kinderhulp, ze gaat met onze dochter mee naar school, wie weet nog iets lekker zoets voor bij het kerstbuffet.
Agnes

Agnes zegt:
suiker altijd met boter!
1 glas suiker = 220 g
1 glas bloem = 170 g
caroline

caroline zegt:
Hallo, ik heb dit recept gemaakt om het gebak weg te geven, maar vond niet terug in het recept waar de suiker doormoest? ik heb het nu door het deeg gedaan en nog wat extra door het eiwit gedaan, maar ben benieuwd waar het thuishoort...;)
gertina

gertina zegt:
:D klopt ze weten niet wat wegen is veral niet met eten klaar maken mijn ex is pool daar om weet ik het ook en ja ik kook nog altijd poolse eten want ik vin dat lekker de dan de nederlands eten groetjes gertina
susanne

susanne zegt:
In Polen rekent men in "glazen", daar iedereen beschikt over een standaard glas. Dit is een gewoon theeglas van ongeveer 200 ml. Waarschijnlijk produceerde men in Polen tijdens het communisme, alleen maar zulke glazen. Bovendien ken ik geen Poolse kok/huisvrouw die een weegschaal gebruikt.