KookJij

Pompelmoesbiscuit

Een heerlijk pompelmoesbiscuit recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Koud
  2. > Taarten, gebak & ijs - Gebak
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Amerika
Keuken: Amerikaanse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Pompelmoesbiscuit te bereiden

Verwijder zorgvuldig de schil van de pompelmoezen en verdeel het vruchtvlees in partjes. Werk boven een kommetje, om het sap op te vangen.
Scheid het eiwit van het eigeel en klop het tot sneeuw. Klop het eigeel
met de suiker, de gesmolten boter en het pompelmoessap. Voeg geleidelijk de gezeefde bloem toe. Voeg voorzichtig het eiwit toe, met behulp van een spatel.
Besmeer een cakevorm (bij voorkeur met verwijderbare bodem) met boter, giet er een derde van het deeg in, bedek met de helft van de pompelmoespartjes, overgiet opnieuw met een derde van het deeg, bedek met de rest van de pompelmoes en werk af met een laatste laag deeg. Laat 45 minuten bakken in een voorverwarmde oven (180 °C).
Haal de biscuit uit de vorm en laat hem afkoelen op een rooster. Zodra hij lauwwarm is, bestrooit u hem met vanillesuiker.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst