KookJij

Pommodorisoep

Een heerlijk pommodorisoep recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > BBQ & Grillen - Gerechten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Frankrijk
Keuken: Europese
Bron:
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Pommodorisoep te bereiden

Meng alle ingrediënten voor de soepballen door elkaar en draai met vochtige handen balletjes.
Verhit de olijfolie in een diepe soeppan.
Voeg de fijngesneden sjalotjes en knoflook toe en bak deze aan zonder te kleuren.
Blus af met balsamico-azijn en laat deze bijna volledig inkoken.
Hak de tomaten in grove stukken en voeg ze toe.
Draai het vuur hoog, doe de deksel op de pan en laat het geheel 4 min. koken.
Voeg 7 dl water toe en en breng de inhoud van de pan aan de kook.
Pureer de soep met de staafmixer tot het volledig glad is.
Voeg de gehaktballen toe en doe de deksel op de pan en laat de gehaktballetjes in 10 min gaar worden.
Doe er op het laatst de fijn gehakte basilicum door.
Dien de soep op met een dot crème fraîche.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Liske

Liske zegt:
Ik stoor me eraan dat ik een vraag stel aan de inzender van dit recept, en dan een heel epistel van de redactie erachteraan geschreven krijg. Dat was niet de opzet dat ik deze vraag stelde, dat kan ik zelf ook opzoeken op het internet! Ik bedoelde, als ik in de winkel trostomaten koop hoeven dit niet automatisch pomodori te zijn.
Liske

Liske zegt:
Pomodori, dat zijn toch die langwerpige tomaten, en niet de trostomaten?

Jazeker.
Pomodori tomaten (pruim tomaten) zijn ovaal van vorm en hebben stevig, vlezig vruchtvlees met een zoetige smaak, wat deze tomaat erg geschikt maakt voor te verwerken in salades en sauzen.
De pruimtomaten zijn zowel in tros als los verkrijgbaar.

Ze worden ook wel Roma-tomaten genoemd, en zijn vooral gekend van de 'tomaten in blik'.

Tomaten in blik zijn veruit het beste dat je kunt gebruiken als je sauzen of soepen gaat maken. Deze tomaten konden immers tot vlak voor de oogst groeien onder de volle zon in Mediteraanse landen en zijn daarom veel zoeter en rijper van smaak dan verse tomanten.


Redactie KookJij
hlemmers

hlemmers zegt:
Sorry dat ik dat ben vergeten.
Ik gebruik bouillonblokjes en peper.
Petra

Petra zegt:
Lijkt mij lekker, maar ik mis wel zout, kruiden of bouillonblokjes die er de smaak aan brengen.