Recept
« Terug naar recepten
					
						Plaatpizza met rucola en parmaham
						PT30M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Plaatpizza met rucola en parmaham
Een heerlijk plaatpizza met rucola en parmaham recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Els Meeuwsen
								
																
									Bereidingstijd:
									 30 min
								
								
									Personen:
									4 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
									
								
								
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											5
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Nederland
								
																								
									Keuken:
									Hollandse
								
																								
									Bron:
									
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Plaatpizza met rucola en parmaham te bereiden
Maak de deeg zoals op het pak vermeld staat, laat het even rusten.
• Was de tomaten, verwijder de zaadjes en snij het vruchtvlees in blokjes.
• Hou een handje tomatenblokjes apart, besprenkel met olijfolie en vermeng ze met de fijngehakte knoflook.
• Snijd de mozzarella in plakken.
• Was en droog de rucola.
• Verhit de oven voor op 200°C.
• Vet de ovenplaat licht in en strooi er een handje meel over.
• Rol of druk het pizzadeeg op een werkblad zo dun mogelijk uit tot een grote ovale vorm.
• Leg het deeg op de ovenplaat en maak een opstaand randje.
De saus uit het pak voor de helft erover smeren.
• Beleg de pizza met de tomatenblokjes en de mozzarella, bestrooi met peper, zout en oregano.
• Druppel er wat olijfolie overheen.
• Wrijf het randje ook in met wat olie.
• Bak de pizza in de hete oven in ongeveer 15 tot 18 minuten goudbruin tot de mozzarella
is gesmolten.
Serveertips
• Vermeng de rucola met de stukjes tomaat in olie en knoflook en verdeel het mengsel over de pizza.
• Drapeer de gehalveerde hamplakken erop en strooi de parmezaanse kaas over.
• Geef nog een draai van de pepermolen en besprenkel het eindresultaat met wat extra virgine olijfolie.
Snijd de pizza met een pizzaroller in stukken.
   
									• Was de tomaten, verwijder de zaadjes en snij het vruchtvlees in blokjes.
• Hou een handje tomatenblokjes apart, besprenkel met olijfolie en vermeng ze met de fijngehakte knoflook.
• Snijd de mozzarella in plakken.
• Was en droog de rucola.
• Verhit de oven voor op 200°C.
• Vet de ovenplaat licht in en strooi er een handje meel over.
• Rol of druk het pizzadeeg op een werkblad zo dun mogelijk uit tot een grote ovale vorm.
• Leg het deeg op de ovenplaat en maak een opstaand randje.
De saus uit het pak voor de helft erover smeren.
• Beleg de pizza met de tomatenblokjes en de mozzarella, bestrooi met peper, zout en oregano.
• Druppel er wat olijfolie overheen.
• Wrijf het randje ook in met wat olie.
• Bak de pizza in de hete oven in ongeveer 15 tot 18 minuten goudbruin tot de mozzarella
is gesmolten.
Serveertips
• Vermeng de rucola met de stukjes tomaat in olie en knoflook en verdeel het mengsel over de pizza.
• Drapeer de gehalveerde hamplakken erop en strooi de parmezaanse kaas over.
• Geef nog een draai van de pepermolen en besprenkel het eindresultaat met wat extra virgine olijfolie.
Snijd de pizza met een pizzaroller in stukken.
 
                    





 
					
 
									
bafke zegt:
Deze heb ik dus gebruikt maar er kan natuurlijk altijd een andere saus onder als deze maar niet te nat maakt.Zonder een saus leek mij de pizza erg droog worden.
Gr.Els