KookJij

Pittige zuurkoolschotel

Een heerlijk pittige zuurkoolschotel recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Stamppot
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Pittige zuurkoolschotel te bereiden

Bak de spekblokjes iets uit. Pel de uien en snipper deze. Snijd de paprika zonder zaadjes in blokjes. Voeg de olie, ui, paprika, versgemalen peper, paprikapoeder en nootmuskaat bij het spek en bak alles 3 minuten. Schep de zuurkool erdoor en roerbak 2 minuten. Giet de wijn erbij en roer de tomatenpuree erdoor. Stoof zachtjes 20 minuten.
Bereiden:
Schil de appel en snijd deze in miniblokjes. Schep ze de laatste 5 minuten van de stooftijd door de zuurkool. Verdeel de salami in reepjes. Maak de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking of maak zelf aardappelpuree terwijl de zuurkool stooft. Schep de salamireepjes door de aardappelpuree. Serveer de zuurkoolschotel waarbij de zuurkool wordt gemengd door de aardappelpuree of waarbij het zuurkoolmengsel wordt verdeeld over een bedje aardappelpuree.
Tip:
De zuurkoolschotel wordt extra pittig door er 1 theelepel sambal oelek aan toe te voegen.
Variatie:
Vervang paprikapoeder door 1/4 eetl. kerriepoeder.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst