KookJij

Nieuwsbrief aanmelden

Recept voor Pittige ovenschotel met witte kool

Recept van:
Bereidingstijd: 65 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Ovenschotels
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden C.
Maak de puree volgens aanwijzingen op de verpakking. Schep de gerapte kaas erdoor.
Rul het gehakt in een grote anti-aanbakpan (wok) zonder vet. Voeg de uien toe en fruit ze gedurende 5 minuten. Indien nodig een klein scheutje olijfolie toevoegen. Dan de vers gemalen peper, het bouillonblokje, de sambal en een flinke scheut ketjap manis erbij doen en goed doorroeren. In delen de uitgelekte gesneden witte kool toevoegen en onder voortdurend omscheppen bijna gaar bakken. Schep in de ingevette ovenschaal het gehakt/koolmengsel gelijkmatig. De kaaspuree er bovenop scheppen en gelijkmatig verdelen.
Zet de ovenschotel in de voorverwamde oven gedurende ongeveer 40 á 45 minuten (tot de puree een mooi bruin korstje heeft)

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Lucie

zegt:
Wow wat ontzettend lekker :)
Dank je voor je recept!
mariska

zegt:
Voordat het de oven ingaat paneermeel erop strooien en dan wat klontjes boter erop doen, word het ook lekker krokant ;)
marretje

zegt:
Gisteravond gegeten, heerlijk, schaal ging schoon leeg met 4 personen.
moniek

zegt:
Super:p
kaatje45

zegt:
Echt de moeite waard om een keer te maken,is heerlijk!!!!
Anja

zegt:
Wat een leuke reacties op mijn recept. Bedankt allemaal. Ik eet het ook nog regelmatig en het is nog steeds lekker!
lemkevlemke

zegt:
Heerlijk deze ovenschotel wij houden van pittig dus hebben wij 4 lepels sambal erbij gedaan en meer ketjap , net genoeg voor 4 man bedankt;)
smulpaap

zegt:
Heerlijk! Ook zonder sambal (voor de kinderen) erg lekker.
geabruining

zegt:
Echt heel lekker; ik heb trouwens wel een halve kool gebruikt en 2 lepeltjes sambal (manis).
Ook de kerrie (pikant) heb ik mee gebakken. Ik heb nog een portie over...: dat eet ik deze week met rijst lijkt me ook heerlijk:p
liafoppes

zegt:
Een heerlijk recept