Recept
« Terug naar recepten
					
						Pittige feta dip (Tirokafteri)
						PT20M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Pittige feta dip (Tirokafteri)
Een heerlijke combinatie van de zoutige en scherpe van de feta en het pit
van de chilipeper.
Heerlijk om rauwkost of (plat)brood in te dippen en samen met wat andere
kleine gerechtjes te serveren als mezze. Is ook erg lekker bij gegrilde
vleesgerechten.
            
            
					
									Recept van:
									Wilmie Willemse
								
																
									Bereidingstijd:
									 20 min
								
								
									Personen:
									6 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
								- > Hapjes - Koud
 - > Hoofdgerechten - Tapas
 
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Griekenland
								
																								
									Keuken:
									Europese
								
																								
									Bron:
									Kookboek "de Griekse eilanden" in eigen keuken gemaakt en gefotografeerd.
								
																								
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Pittige feta dip (Tirokafteri) te bereiden
- Paprika in vieren snijden, zaadlijsten eruit halen en in de oven onder de grill leggen totdat de schil zwartgeblakerd is. Doe de stukken dan in een plastic zakje, doe het goed dicht en laat het afkoelen. Daarna kun je de schil er makkelijk afpellen.
 - Doe de feta, geroosterde paprika, Griekse yoghurt, chilipeper, citroensap, olijfolie, oregano, peper en zout in blender of keukenmachine en maak alles fijn (of als je wilt iets grover).
 - Maak de dip het liefst al (een dag) van te voren zodat de smaken zich goed kunnen ontwikkelen.
 - Bewaren in de koelkast en serveren op kamertemperatuur.
 
Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)
Lekker als gerecht bij een Griekse mezze, of gewoon als dipper bij de borrel.
									
                    