KookJij

Pittige bruinebonensoep

Een heerlijk pittige bruinebonensoep recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: eigen keuken
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Pittige bruinebonensoep te bereiden

2,5 Liter water met daar in de bonen, selderij en peterselie, de klein gesneden prei, laurier, zout en peper en het bouillonblokje aan de kook brengen, 10 minuten laten koken.
Het laurierblad uitnemen.
De rest door een zeef draaien.
De uien en spek licht aanbakken samen met de sambal en kerrie en voeg dit toe aan de soep.
De tomatenpuree toevoegen aan de soep.
Het gehakt kruiden naar smaak en het los toe voegen aan de soep.
Alles al roerend aan de kook brengen en als laatste voeg je de melk toe.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

truitje

truitje zegt:
Hoi, als ik het recept zo lees zijn het of reeds gaar gekookte bonen of blik/pot, rauwe bonen krijg je na tien minuten koken niet door een zeef gedraaid. Groetjes Gerda :p:p:p
arkskesnaar

arkskesnaar zegt:
Dag, zijn het bonen uit een blik, of mag men ze zo droog, zoals men ze verkoopt gebruiken?