KookJij

Pikante thaise pepersaus

Deze thaise sambal moet je echt proberen!
Recept van:
Bereidingstijd: 5 min
Personen: 10 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Thailand
Keuken: Oosterse
Bron: boodschappen ( Vomar)
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Pikante thaise pepersaus te bereiden

  1. Meng 200 gram fijngehakte rode peper met 150 ml (witte) balsamicoazijn, 4 geperste tenen knoflook en 1 theelepel zout.
  2. Laat dit mengsel circa 1/2 dag staan.
  3. Verhit een pan en voeg het peper mengsel en 1-2 theelepels rietsuiker toe.
  4. Breng aan de kook en laat afkoelen en pureer met een staafmixer tot een saus.
  5. Wrijf de saus eventueel door een fijne zeef.
  6. Vul een schone pot met de saus en bewaar in de koelkast.

Mijn kookverhaal (marcel knol)

Deze sambal moet je proberen bij een broodje shoarma

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Harry Löhr

Harry Löhr zegt:
Ziet er goed uit! Denk dat ik hem zelf, als ik hem ga maken, pittiger ga maken door andere pepers te gebruiken. Ik hou van erg pittig :)