KookJij

Pikante mosselen

Een heerlijk pikante mosselen recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Blueband
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Pikante mosselen te bereiden

Kook de schoongemaakte mosselen samen met de
droge witte wijn.
Snijd de prei in ringen, ui in stukken, takjes peterselie en selderij en peper onder af en toe omschudden ± 5 min. tot alle mosselen open en gaar zijn.
Verwijder de dichte mosselen. Schep de mosselen uit de pan en houd ze warm. Zeef het kooknat.

Hak de courgette, middelgrote ui, paprika, Spaanse peper zonder zaadlijsten heel fijn.
Fruit alles in een pan samen met de kappertjes, tomatenpuree in olijfolie op een laag vuur glazig. Voeg er de azijn, 1 dl gezeefde kookvocht, laurierblaadje, suiker, zout en peper aan toe. Laat dit ± 15 min. op een laag vuur koken tot een dikke saus ontstaat. Voeg indien nodig is iets kookvocht toe. Verwijder van alle mosselen de bovenste schelp. Leg de mosselen op een schaal. Roer door de saus de fijngehakte peterselie en giet deze over de mosselen.

Warm of koud serveren.

Mijn kookverhaal (mia Elsjan)

Een leuke verschijning op tafel.

Gezellig ...en verrukkelijk.!!!

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst