KookJij

Piendang Kering

Voor de tweede wereldoorlog was er een fabriek in Batavia die boterolie maakte. Je zou kunnen zeggen dat het een eiwitloze en watervrije geklaarde boter is. De fabriek heette : Oliefabriek Archa. Deze fabriek gaf een boekje uit met recepten, waarin uiteraard het gebruik van hun boterolie werd aangeprezen.Ik denk dat de fabriek niet meer bestaat, ik heb hem althans niet kunnen vinden. Overal waar rijstolie wordt genoemd als de te gebruiken olie soort,mag daarvoor in de plaats worden gebruikt boterolie of wel geklaarde boter.
Recept van:
Bereidingstijd: 195 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Indonesie
Keuken: Oosterse
Bron: Familie / Archa Oliefabriek
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Piendang Kering te bereiden

  1. Verhit 3 eetlepels rijstolie in de grote pan met dikke bodem en fruit daarin aan de blokjes vlees, tot ze een kleurtje hebben gekregen. Haal daarna het vlees uit de pan en leg even apart.
  2. Tijdens het aanfruiten van het vlees kan de boemboe-pasta worden gemaakt in de keukenblender. Gooi daartoe  de uien, knoflook, lomboks, sereh en de kruiden in de blender en draai dat geheel tot een homogene en gladde pasta.
  3. Verhit in de pan met dikke bodem 2 eetlepels rijstolie en fruit daarin aan de boemboe pasta, tot deze uitbundig lekker gaat ruiken.
  4. Bak dan de vleesblokjes mee gedurende een minuut, terwijl je flink roert en omwerkt.
  5. Dan gaat de bouillon er bij en wordt de massa weer aan de kook gebracht. Deksel nu op de pan en vuur lager en laat de inhoud verder 2½ uur door sudderen.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Je kunt hierbij thee drinken, bier en rode wijn.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst