KookJij

Piccalilly

Een heerlijk piccalilly recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: n.v.t. personen
Categorieën:
  1. > Sauzen & dressings - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Eric Swaghoven
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Piccalilly te bereiden

Zet de bloemkool, de sjalot, komkommer en de rode peper licht aan in de olie.
Voeg koenjit en mosterdpoeder toe.
Blus het geheel af met de 2 soorten azijn en de bouillon.
Kook vervolgens het geheel goed gaar.
Voeg peper en zout toe en bind het geheel met de maizena.
Lat dit afkoelen in de koeling en serveer het bij de lauwwarme wild gehaktballetjes.
zie recept Bert Allers

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

mia7

mia7 zegt:
Hallo Roger.goed afgesloten ! Een jaar tot anderhalf zekers.Als het maar goed in vacuum is.Als je ze heet in de potjes hebt gedaan,potjes op de kop plaatsen.Ik laat ze staan tot ze goed afgekoeld zijn.En draai ze weer om en zet de potjes op een donker plaatsje.
Heel veel succes met het maken.Zal er geen spijt van hebben:)
roger

roger zegt:
Dag Mia,

vraagje: hoe lang kan je dit bewaren?
Mia7

Mia7 zegt:
Goedenmoegen Liske,
klein beetje water .Is voor het oplossen van het zout.Het zout goed door de groenten mengen.
De groenten verliezen veel vocht.

Voor het papje ,eigenlijk hezelfde als bij de zoutoplossing.
Alleen het zout lost op en het papje wordt dikker.
Als het niet duidelijk is ,vraag maar gerust wat je er niet van begrijpt.

Vriendelijke grt Mia
Liske

Liske zegt:
Vraagje: in hoeveel water moet je het zout oplossen, moeten de groenten helemaal onder staan? En het bloempapje, hoeveel water moet daarbij?
deuxchapeaux

deuxchapeaux zegt:
Goedemiddag Herma,Ik gebruik de laatste tijd eigenlijk alleen maar rijstolie:kan tegen enorme verhitting en is neutraal van smaak.Maar een andere plantaardige olie kan natuurlijk ook,zoals zonnebloem(pit)olie,olijfolie,enz.
Koriander is hier de gemalen korianderzaden = ketumbar.
De 5 cc en de 8 cc zijn de inhoudsmaten van lepeltjes:
koffielepeltje=8 cc
theelepeltje=5 cc
Hollandse theelepeltje=3 cc.Dit ter voorkoming van spraakverwarringen.
Het Chinese 5-kruidenpoeder bestaat uit:
8 gemalen steranijsjes,2 theelepels gemalen Szechuan peper,1/2 theelepel gemalen kruidnagel,3 theelepels gemalen kaneel-poeder,3 theelepels gemalen venkelzaden.
Magnetron hoeft niet,is wel makkelijker dan een andere hitte-bron.
Succes.
Met vr.gr.Jan A.:p
hns

hns zegt:
Ja Jan, het is weer bijzonder jongen.
grt Hans (kunnen we niet samen een picalillyfabriek beginnen):):):)
Herma

Herma zegt:
Hallo Jan
Wat is dit weer een leuk recept!
Vraagjes:Is er een alternatief voor rijstolie? Wat bedoel je met 8cc koriander?Ik ken wel korianderpoeder en natuurlijk de verse.Zo ook de 5cc knoflookpoeder en de 5cc 5kruidenpoeder ?
Wat zit er trouwens in chinees 5kruidenpoeder?Moet het per se in de magnetron of mag het ook gewoon op het gasfornuis? Ik ga het beslist een keer maken! Groetjes Herma
bobbeltje

bobbeltje zegt:
Nee Gerrit er moet geen allesbinder of gelatine bij. Je moet de saus net zolang laten doorkoken totdat hij gaat binden. Groet Marijke
netgat

netgat zegt:
Ik heb een vraag,heb de piccalilly gemaakt zoals het staat beschreven maar de saus wil niet binden hoe kan dat, moer er allesbinder bij of silletine blaadjes erdoor, Groet Gerrit.:(:o