KookJij

Pastasalade met tonijn, artisjok en kapperappeltjes

Een heerlijk pastasalade met tonijn, artisjok en kapperappeltjes recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Pasta's
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron: njamtv
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Pastasalade met tonijn, artisjok en kapperappeltjes te bereiden

Kook de penne al dente in een grote hoeveelheid gezouten water. Giet af en spoel kort onder de kraan.

Snij de tonijn in grote dobbelstenen en korst mooi langs alle kanten in hete olijfolie in een pan met Teflonlaag. Kruid met peper van de molen en zout.

Snij ondertussen de sjalotjes heel fijn. Meng de sjalotjes met de wijnazijn en de extra vierge olijfolie en kruid met peper van de molen en zout. Meng er de afgekoelde pasta door.


Verdeel de pasta over diepe, koude pastaborden. Leg de tonijn, olijven, tomaatjes, artisjokken, kapperappeltjes en de blaadjes basilicum over de pasta. Verdeel als laatste de rucola over de pasta. Serveer met krokant gebakken focaccia.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst