KookJij

Recept voor Pasta: penne met een goed gevuld sausje

Er bestaan allerlei soorten en maten pasta. De kleinste soorten worden vooral gebruikt in soep, de langere sooorten lintvormige pasta wordt gebruikt met saus, de buis- of andere vormen in maaltijden of salades. Sommige soorten zijn groot genoeg om gevuld of gebakken te worden, andere, zoals ravioli, zijn al van tevoren gevuld. Standaard pasta is geel-wit van kleur, maar andere kleuren komen ook voor.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Pasta's
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Derbyke, Elmo & Blondy
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

  1. Pasta beetgaar koken in ruim water samen met het blokje fijne kruiden.
  2. Witloof in ringen snijden, tomaten in blokjes snijden, rucola iets fijner snijden de ajuin in blokjes snijden.
  3. Bak het spek zonder vetstoffen aan in een diepe pan voeg de blokjes gesneden salami en hespenblokjes toe. Voeg de groenten toe, (rucola aan de kant houden) en kruid zeer goed met de harissa kruiden. Zet het vuur lager en laat rustig sudderen.
  4. Maak een blanke roux van de boter, bloem en melk kruid deze met peper en muskaatnoot voeg de honing toe.
  5. Deze saus bij het vlees en groenten en roer er de rucola onder.
  6. Maak laagjes van de pasta en saus bestrooi rijkelijk met de kaas een beetje boter en chapelure erop.
  7. Zet onder de grill voor een mooi bruin korstje.

Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)

Klik op foto om te vergroten.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst