KookJij

Pasta met Pittige Kreeftensaus

Elke dag een andere pasta schotel en dat 80 jaar lang. Dan nog zou je niet alle pasta-gerechten hebben gehad.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron: Italiaanse kennissen
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Pasta met Pittige Kreeftensaus te bereiden

  1. Verhit in een grote pan met dikke bodem de olie en de boter en fruit daarin aan de ui en de lombok.
  2. Zodra de ui zacht is geworden, maar nog niet bruin, de knoflook er bij indoen en 2 minuten laten meefruiten onder flink roeren.
  3. Nu mogen de tomaatjes er bij en die laten we net zo lang mee fruiten (zo nu en dan roeren!!!) tot die zacht geworden zijn en moessig.
  4. Nu handje voor handje al roerend de kreeft er bij doen. Dit geheel warm houden op een klein vuurtje.
  5. In een grote pan met kokend zout water de pasta al dente koken en vervolgens afgieten (wel een kopje van het kookvocht bewaren).
  6. Voeg een 1/2 kopje kookvocht toe aan de pan met de tomaten-kreeften-mix en daarna de pasta. Goed doorroeren, flink wat peper er over en op de borden scheppen. Bestrooi met de koriander en geef er partjes citroen bij.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Geef er een witte wijn bij uit Italie.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst