KookJij

Pasta à la Lo Mein met Biefstuk

Het verschil tussen Lo Mein en Chow Mein ligt hem in de wijze van klaar maken.In beide gerechten worden Chinese eier-noedels gebruikt. Chow Mein : de noedels (die eerst zijn gekookt en zacht gemaakt) worden apart tot een soort koek gebakken,waarover de saus wordt gegoten. Lo Mein:De gekookte noedels worden op het eind bij de saus gedaan om samen met de saus te worden geroerbakt. Mein=eirnoedels
Recept van:
Bereidingstijd: 90 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Pasta's
  2. > Snacks - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: China
Keuken: Oosterse
Bron: Familie
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Pasta à la Lo Mein met Biefstuk te bereiden

1).Kook de gebruikte pasta al dente.
2).Doe in een kom de oestersaus, sjalot, knoflook, gember, peper, 1/2 eetlepel sesamolie. Voeg de dun gesneden biefstuk toe en laat in de koelkast gedurende 1 uur marineren. Gooi dan op een zeef en laat uitlekken en vang het vocht apart op voor later gebruik.
3).Doe de rijstolie in een wok en laat de olie warm worden (NIET HEET!) en roer daarin gedurende 1 minuut de gemarineerde biefstuk.
4).Stort de inhoud van de wok op een zeef en laat het vlees uitlekken en vang de olie op voor latere doeleinden.
5).Verhit nu in een wok 3 eetlepels van de opgevangen olie tot rokens-heet en voeg dan toe onder voortdurend roeren de kleingesneden paddenstoelen, de geraspte wortel en bamboespruiten, na 15 tellen de klein gesneden kool,s uiker, zout.Haal de groentes na 1 minuut uit de wok en zet apart.
6).Doe nu in de wok het uitgelekte marineervocht en 3 eetlepels opgevangen rijstolie en stook dat heet. Doe er dan de pasta in en roer goed door; na ongeveer 20 tellen de paddenstoelen en groentes met de lichte sojasaus. Verhit weer (en blijf roeren) 15 tellen en voeg dan toe de kippenbouillon en donkere sojasaus.
7).Dit geheel een minuutje of 7 à 8 goed blijven doorroeren en dan toevoegen de lenteuitjes,taugé en biefstuk. Dit nog eens 2 minuten roerend laten roerbakken.
8).Tenslotte gaat de sambal er in en de overgebleven sesamolie.
Roer goed door.
Dien dit heet op.
Dit soort gerechten wordt eigenlijk de hele dag door gegeten in de Aziatische landen met allerlei variaties (zie onder).

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

LO MEIN wijze: Pasta wordt mee geroerbakt
CHOW MEIN wijze: Pasta wordt apart gemaakt voor de roerbakschotel en dus niet mee geroerbakt.
ADVIES:Zet alle ingrediënten klaar in bakjes om direct te gebruiken (MISE EN PLACE), dus lees het recept eerst goed door. Dat geldt overigens voor alle roerbakrecepten.
VARIATIES:
*In plaats van biefstuk : varkensvlees, gehakt, kip, garnalen, vis.
*In plaats van of vlees of kip,enz. En vlees En kip, enz.
*Andere groente mix met bv paksoi, broccoli, witte kool, enz.
*Veel sambal en pepers of weinig.
*Met meer of minder kippenbouillon (soepiger of niet).
Je kunt het van een bord eten, maar ook (en dat doen ze daarginds veel) uit een kommetje of (plastic) beker, staand of lopend.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst