KookJij

Paprikatimbaaltjes uit de magnetron

Een heerlijk paprikatimbaaltjes uit de magnetron recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Groenten
  2. > Bijgerechten - Salades
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Van piepers tot pasta, ter gelegenheid v. Blue band 75 jr
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Paprikatimbaaltjes uit de magnetron te bereiden

- Wikkel de paprika in magnetronfolie. Verwarm ca. 2 minuten op een bordje op vol vermogen. Laat, in de folie, nog 5 min. liggen.
- Snijd de paprika dan in vieren, verwijder de zaden/zaadlijsten en trek het velletje eraf. Snijd een halve paprika in dunne reepjes, hak de rest fijn.
- Hak de basilicum fijn.
- Klop de eieren los met de room, roer de kaas, basilicum en paprikastukjes erdoor en kruid met z + p en tabasco naar smaak.
- Vet 4 koffiekopjes of vormpjes in met wat olie en schenk het eimengsel erin. Verwarm de timbaaltjes ca. 6 minuten op 70-80% van het vermogen en laat ze dan nog 2 a 3 min. nagaren.
- was intussen de sla en droog ze wat. snijd iets kleiner. Verdeel de slasoorten over 4 borden en schik er de paprikareepjes op. Sprenkel er nog wat olie en balsamicoazijn over.
- Keer de timbaaltjes op een schoteltje (een voor een)
en zet ze (met een pannekoeksmes of ander hulpmiddel) in het midden van de salade.

Mijn kookverhaal (Liske Stienen)

Deze timbaaltjes zijn ook leuk op een buffettafel, of s'avonds als hapje. Lekker met stokbrood!

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

liske

liske zegt:
Hoi Lieke, sorry voor de late reactie. Als je hitte bestendige vompjes of kopjes gebruikt kun je het ook in de oven doen, ja. Ik denk dat ze er ongeveer 20 min. in moeten, op ongeveer 200 graden. Het ligt ook een beetje aan de oven die je hebt. Probeer het eens uit, maar ga niet te ver weg van de oven, hou het zelf even in de gaten. Ik denk dat er dan een bruin korstje op zal komen, net als bij een hartige taart. Dat brengt me trouwens op het idee om dit mengsel eens in een cakevorm te doen, en er dan een hartige cake van te maken! Deze kun je in plakken snijden en ook op een salade leggen! Ik hoop dat je er iets aan hebt, groetjes van Liz.
lieke ripken

lieke ripken zegt:
is het mogelijk om dit in de oven te doen en hoe hoog en hoelang moet het dan lekker recept