KookJij

Paprika-tomatensoep

Een heerlijk paprika-tomatensoep recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron: italianice
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Paprika-tomatensoep te bereiden


1 kg paprika-tomaten, suiker, 1 ui, olijfolie, Italiaanse kruiden (Silvo), 2 eetlepels vermicelli, 25 gram boter, 25 gram bloem, peper, zout, 1/4 liter water en 4 bouillontabletten.

Bereidingswijze
Was de paprika-tomaten en snij ze in stukjes. Verwarm een scheutje olijfolie in de pan. Snij de ui fijn. Smoor de paprika-tomaten en de ui 15 minuten. Laat de groenten afkoelen. Pureer ze daarna in de keukenmachine. Doe de boter in de pan en laat deze smelten. Voeg al kloppend in gedeelten de bloem toe. Blijf kloppen tot er een glad geheel ontstaat. Laat dit in een paar minuten gaar worden (niet bruin!). Doe de groentenpuree en 1/4 liter water erbij en breng het aan de kook. Laat de soep 10 minuten koken. Voeg daarna de vermicelli toen. Laat alles nog eens 10 minuten koken. Op smaak brengen met Italiaanse kruiden, zout en peper.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst