KookJij

Panga met garnalen in zoetzure saus

Een heerlijk panga met garnalen in zoetzure saus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Tip van Viszaak van Schoonhoven Bennekom
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Panga met garnalen in zoetzure saus te bereiden

Laat de panga ontdooien en dep het droog met een stuk keukenpapier.
Snijd de pangafilet in de lengte doormidden en snijd het daarna in blokjes van zo'n 3 cm.
Laat de wokolie heet worden in de pan en roerbak de panga met een beetje peper en zout tot dat hij wit is (lees gaar) niet te lang bakken anders valt hij uit elkaar.
Haal de panga uit de pan en zet het even weg om de garnalen te bakken.
Snijd de garnalen even in, in de rug. zodat ze openbarsten tijdens het bakken.
Doe een beetje wokolie in de pan en bak daarin de garnalen samen met een half kopje ketjap (eventueel sambal en of knoflook). Niet te veel ketjap anders gaat de ketjap overheersen.
Als de garnalen gaar zijn de wortel de ui en de paprika even mee roerbakken.
Zoetzure saus toevoegen, de panga toevoegen en even laten sudderen.
Naar gelang de smaak kan dit gerecht wat pikanter worden door sambal met de garnalen mee te bakken.
De pandanrijst koken volgens de gebruiksaanwijzing.
Eet smakelijk

Mijn kookverhaal (Kees de Jong)

Wij hebben dit gegeten met gasten die geen visliefhebbers waren, maar de pan werd bijna uitgelikt !!

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

jose aarns

jose aarns zegt:
Voor de zoetzure saus kijk eens bij mijn recepten bij de vis of kip met zoetzure saus....past er perfect bij en bovendien heb je zo alles vers bereid!
Succes !;):p
kortho

kortho zegt:
Dit is een heel lekker vispotje. Neem eens een stevige vis zoals kabeljouw/schelvis.Niet te lang sudderen en ook niet te veel roeren.Verrukkelijk, je kunt hier erg veel extra's bij doen.
Els

Els zegt:
Dank je,we gaan hem proberen.
Groetjes Els.
slaatje

slaatje zegt:
Bij AH kun de Babi Pangangsaus van Conimex kopen, een scheutje gembersiroop erbij dat is erg lekker. Groetjes Gerda :p:p:p
Kees

Kees zegt:
Chilisaus kan ook, maar wat in het recept is beschreven lijkt op Babi Pangangsaus. Is kant en klaar verkrijgbaar bij de super, ik denk dat je de meeste kans maakt bij de AH.
Els

Els zegt:
Die zoetzure saus is dat de chilisaus of is dit nu een rare vraag.Lijkt me erg lekker.Ga dit ook zeker een keer maken.Groetjes Els :?
G.O.TALMA

G.O.TALMA zegt:
Overheerlijk.