Recept
« Terug naar recepten
					
						Panga met garnalen in zoetzure saus
						PT60M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Panga met garnalen in zoetzure saus
Een heerlijk panga met garnalen in zoetzure saus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Kees de Jong
								
																
									Bereidingstijd:
									 60 min
								
								
									Personen:
									4 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
									
								
								
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											7
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Nederland
								
																								
									Keuken:
									Hollandse
								
																								
									Bron:
									Tip van Viszaak van Schoonhoven Bennekom
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Panga met garnalen in zoetzure saus te bereiden
   Laat de panga ontdooien en dep het droog met een stuk keukenpapier.
Snijd de pangafilet in de lengte doormidden en snijd het daarna in blokjes van zo'n 3 cm.
Laat de wokolie heet worden in de pan en roerbak de panga met een beetje peper en zout tot dat hij wit is (lees gaar) niet te lang bakken anders valt hij uit elkaar.
Haal de panga uit de pan en zet het even weg om de garnalen te bakken.
Snijd de garnalen even in, in de rug. zodat ze openbarsten tijdens het bakken.
Doe een beetje wokolie in de pan en bak daarin de garnalen samen met een half kopje ketjap (eventueel sambal en of knoflook). Niet te veel ketjap anders gaat de ketjap overheersen.
Als de garnalen gaar zijn de wortel de ui en de paprika even mee roerbakken.
Zoetzure saus toevoegen, de panga toevoegen en even laten sudderen.
Naar gelang de smaak kan dit gerecht wat pikanter worden door sambal met de garnalen mee te bakken.
De pandanrijst koken volgens de gebruiksaanwijzing.
Eet smakelijk
										Snijd de pangafilet in de lengte doormidden en snijd het daarna in blokjes van zo'n 3 cm.
Laat de wokolie heet worden in de pan en roerbak de panga met een beetje peper en zout tot dat hij wit is (lees gaar) niet te lang bakken anders valt hij uit elkaar.
Haal de panga uit de pan en zet het even weg om de garnalen te bakken.
Snijd de garnalen even in, in de rug. zodat ze openbarsten tijdens het bakken.
Doe een beetje wokolie in de pan en bak daarin de garnalen samen met een half kopje ketjap (eventueel sambal en of knoflook). Niet te veel ketjap anders gaat de ketjap overheersen.
Als de garnalen gaar zijn de wortel de ui en de paprika even mee roerbakken.
Zoetzure saus toevoegen, de panga toevoegen en even laten sudderen.
Naar gelang de smaak kan dit gerecht wat pikanter worden door sambal met de garnalen mee te bakken.
De pandanrijst koken volgens de gebruiksaanwijzing.
Eet smakelijk
Mijn kookverhaal (Kees de Jong)
Wij hebben dit gegeten met gasten die geen visliefhebbers waren, maar de pan werd bijna uitgelikt !!
									Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
 
									kortho zegt:
 
									slaatje zegt:
 
									Kees zegt:
 
									Els zegt:
 
                    
 
					
jose aarns zegt:
Succes !;):p