KookJij

Paddenstoelen soep

Een heerlijk paddenstoelen soep recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 8 - 10 personen
Categorieën:
  1. > Dieet & Slank - Overig
  2. > Dieet & Slank - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: China
Keuken: Oosterse
Bron:
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Paddenstoelen soep te bereiden

- Doe de soeppan vol met water en doe er 2 groenten bouillonblokjes in. Laat het zachtjes opwarmen op het vuur.
- Doe een schuitje olijfolie in een koekenpan. Bak op hoog vuur de runderreepjes gaar. Voeg deze daarna toe in de soeppan bij de bouillon zonder het vocht.
- Snij ondertussen de sjalotjes in ringen of kleine stukjes ( naar eigen voorkeur) en bak die zachtjes in het vocht van het vlees in de koekenpan. ( zonder bakboter of olie)
- Snijd de teentjes knoflook splinterdun en voeg die aan de uien toe.
- Verwijder de steeltjes van de paddestoelen en snij de kop in plakjes. De steeltjes kunt u weg doen.
- Doe de smeuige pannetje uien en knoflook snippers in de soeppan bij de bouillon met het vocht.
- Doe een beetje ketjap in de koekenpan en bak de paddestoelen eventjes gaar.
- Voeg die daarna ook toe aan de soep.
- Maak op smaak met cayennepeper en chilipoeder voor de pittige liefhebbers.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

L.Boeter

L.Boeter zegt:
Super lekker recept.