KookJij

Ovenschotel met tilapiafilet

Deze tilapia ovenschotel is heerlijk fris, niet al te zwaar en vooral goed van smaak. De groenten en kaas geven het een lekkere bite!
Recept van:
Bereidingstijd: 35 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Ovenschotels
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Jumbo
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Ovenschotel met tilapiafilet te bereiden

Verwarm de oven voor op 200 graden.Bestrooi de vis met peper en zout.Smelt de boter in een koekenpan en bak hierin de vis in 5 minuten aan beide kanten.Maak de paprika schoon en snijd hem in reepjes.Verwarm wat olijfolie in een wok en roerbak in 5 minuten de prei en de paprika.Meng de roomkaas met de kookroom.Vet een ovenschaal in.Leg de vis op de bodem,schenk er het roommengsel over.Verdeel er vervolgens de prei over.Meng de mosterd door de aardappelpuree en schep de puree op de prei.Bestrooi de puree met de geraspte kaas en zet de schotel 20 minuten in de voorverwarmde oven totdat de kaas gesmolten en bruin gekleurd is.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Bobby

Bobby zegt:
Gisterenavond maar ook vandaag nog heerlijk kunnen genieten van de ovenschotel! Hierbij een foto van het recept.
Daan Aikema

Daan Aikema zegt:
Dat ga ik ook proberen!
Bobby

Bobby zegt:
Het klinkt erg lekker, ik ga het vanavond klaar maken, ik ben benieuwd! :)
Terry Breedveld-Sluijs

Terry Breedveld-Sluijs zegt:
Gisteren de tilapia ovenschotel gemaakt en er echt van gesmuld!!!!!!
Dit recept ga ik onthouden. Hmmmmmmm
Marie-José

Marie-José zegt:
Super!!!Dit komt bij ons vaker op tafel! Heb het vandaag gemaakt met ingredienten die ik had (geen paprika, wel tomaat; geen kookroom, wel slagroom; geen oude kaas, wel grana padano)en het was echt geweldig! ::p
Jolanda

Jolanda zegt:
Was een smulrecept!
Harry

Harry zegt:
Een heerlijk recept en ruim vantvoren te bereiden!

Dikke kus,

Janny
Jet

Jet zegt:
Een super lekker recept! Ga het vanavond voor de 2e x maken, mmmm:p
Martijn

Martijn zegt:
is dit een lekker idee voor vanavond??
dostor

dostor zegt:
OVER,OVER,OVER heerlijk.
ben een beetje van de basis ingredienten afgeweken,( bosui i.p.v. prei,geen paprika) maar de techniek en de bereidingwijze wel aangehouden. aardappelpuree(zelfgemaakt)met een beetje olie besprenkelen, een beetje koriander er door heen en wat camembert. heerlijk. sta nu op 't punt om 't weer te maken met andere variaties aan ingredienten. de volgende dag smaakt 't nog heerlijker. dank voor 't recept.
Jeannette Cloosterman

Jeannette Cloosterman zegt:
Het recept lijkt mij heerlijk.
Kan ik het een dag van te voren maken?
Ik wil het graag klaar maken voor een verjaardagsbuffet.
Als ik de ovenschaal voor 12 personen uit de koelkast haal, hoelang zal de schaal dan in de oven moeten staan?
Zal de vis dan niet uitdrogen?
Alvast bedankt voor de tips.
mabi

mabi zegt:
Ik heb jouw recept favoriet gezet, lijkt me erg lekker, dank je wel..Groetjes Bianca.:D
lotte1

lotte1 zegt:
Het is inderdaad een heel lekker recept en het gaat vaker bij ons op tafel komen.:)
nortie

nortie zegt:
:)
Echt een heerlijk recept. Heb welde suggestie gevolgd om het wat lichter te maken met halfroom en paturain light.

bobbeltje

bobbeltje zegt:
Bedankt Corrie voor je leuke reactie, Marijke