KookJij

Ovenappels met yoghurtsaus

Een heerlijk ovenappels met yoghurtsaus recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 15 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Warm
  2. > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Portugal
Keuken: Europese
Bron: kookknipsels
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Ovenappels met yoghurtsaus te bereiden

De appels heel laten en schillen en met een appelboor klokhuis verwijderen.
De appels overdwars doormidden snijden zodat je 8 helften krijgt.
Deze helften met het sap of sap/wijn zachtjes laten koken tot de appels wat zachter zijn, maar ze mogen niet uit elkaar vallen.
De appels afgieten, MAAR HET KOOKVOCHT OPVANGEN.
De appels even wegzetten.
In een kom de yoghurt mengen met suiker en geraspte citroenschil. Spatel nu de stijfgeslagen slagroom voorzichtig door de yoghurt. De slagroom hoeft niet helemaal opgenomen te worden, je mag best wat witte vlokken zien. Haal per persoon 2 à 3 el yoghurtmengsel eruit voor de saus en houd dit apart.
Leg 2 appelhelften op elk bord en vul de openingen met de rest van het yoghurtmengsel.
Neem nu de yoghurt die je bewaard hebt en meng daar de rode jam voor een mooi kleurtje erdoor en een beetje kookvocht om het wat vloeibaarder te maken.
Giet de rode yoghurtsaus rond de appelhelften en strooi eventueel wat gehakte noten over appels en saus.

Mijn kookverhaal (Flavia Vasco de Sousa)

Dit recept tref je met variaties aan vooral op de Portugese eilanden. Mijn vader (Madeira) had er zijn eigen variatie van. (helaas was ik het recept vergeten)
Een paar jaar geleden trof ik, tot mijn blijdschap, weer zo'n recept aan. Ik heb het direct opgeplakt in één van mijn vele mappen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst