Recept
« Terug naar recepten
Omeletsoep
PT45M
Omeletsoep
Een heerlijk omeletsoep recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Thailand
Keuken:
Oosterse
Bron:
thaiskookboekje
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Omeletsoep te bereiden
Pel en snipper de knoflook.Maak de uitjes schoon en snijd ze in stukjes van 3 centimeter.Verhit in een koekenpan 2 eetlepels olie en fruit de knoflook goudbruin.Schep de knoflook met een schuimspaan in een kommetje en fruit de ui in dezelfde olie.Schep de ui bij de knoflook.Klop de eieren los in een kom.Schenk de rest van de olie in een koekenpan.Giet het eimengsel in de pan en bak de omelet aan beide kanten goudgeel.Neem de omelet uit de pan,laat hem afkoelen en snijd hem in repen van 3 bij 5 centimeter.Breng 11/2 liter water aan de kook,voeg het vlees toe en laat het water even aan de kook komen.Matig het vuur en laat het vlees in 15 minuten gaar worden.Snijd de kool in dunne reepjes.Voeg de omeletrepen,kool vissaus en peper aan de soep toe.Schep de soep in 4 kommen en strooi de knoflook en ui erover.