Lekker voor erbij: https://www.kookjij.nl/recepten/pilaurijst-uit-zanzibar en
https://www.kookjij.nl/recepten/cassave-in-kokosnootsaus-muhogo-wa-nazi
									
Recept
« Terug naar recepten
					
						Octopus curry (the Dhow Inn) Mchuzi wa pweza
						PT45M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Octopus curry (the Dhow Inn) Mchuzi wa pweza
Dit recept heb ik gekregen van de manager van Hotel the Dhow Inn uit
Zanzibar. Het is een tijdje blijven liggen want ik kon geen geschikte octopus
vinden. Uiteindelijk heb ik een prachtig exemplaar gevonden zowaar wel
diepvries maar dat maakt eigenlijk niet zoveel uit.
Het enige waar je op moet letten als je een octopus uit de diepvries
gebruikt en geen verse is, dat je moet controleren of deze al voorgekookt is,
als dat zo is halveer je de kooktijd. De mijne was rauw dus ik kon gewoon
het recept volgen.
            
            
					
									Recept van:
									Wilmie Willemse
								
																
									Bereidingstijd:
									 45 min
								
								
									Personen:
									8 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
									
								
								
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Afrika
								
																								
									Keuken:
									Afrikaanse
								
																								
									Bron:
									Hotel "the Dhow Inn" Zanzibar (In eigen keuken gemaakt, beetje aangepast en gefotografeerd)
								
																								
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Octopus curry (the Dhow Inn) Mchuzi wa pweza te bereiden
- Snij de octopus in stukjes (Ik heb de ogen, inktzakjes, harde stukjes en stukjes waarvan ik dacht; die ga ik niet opeten, verwijderd. Als je twijfelt kun je op you-tube kijken hoe je een octopus schoonmaakt).
 - Verhit de olie en bak de uien tot ze zacht zijn.
 - Voeg knoflook, gember, koriander, garam masala en komijn toe. Meng goed.
 - Voeg de octopusstukjes toe en bak 5 minuten.
 - Voeg kokend water en zout toe en laat dit een half uurtje op een middelhoog vuurtje koken. (gebruik niet teveel water, je kunt beter indien nodig nog een beetje toevoegen).
 - Kook tot de octopus zacht is.
 - Garneer met koriander en eventueel met een partje citroen.
 
                    