KookJij

Octopus curry (the Dhow Inn) Mchuzi wa pweza

Dit recept heb ik gekregen van de manager van Hotel the Dhow Inn uit Zanzibar. Het is een tijdje blijven liggen want ik kon geen geschikte octopus vinden. Uiteindelijk heb ik een prachtig exemplaar gevonden zowaar wel diepvries maar dat maakt eigenlijk niet zoveel uit. Het enige waar je op moet letten als je een octopus uit de diepvries gebruikt en geen verse is, dat je moet controleren of deze al voorgekookt is, als dat zo is halveer je de kooktijd. De mijne was rauw dus ik kon gewoon het recept volgen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 8 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Afrika
Keuken: Afrikaanse
Bron: Hotel "the Dhow Inn" Zanzibar (In eigen keuken gemaakt, beetje aangepast en gefotografeerd)
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Octopus curry (the Dhow Inn) Mchuzi wa pweza te bereiden

  1. Snij de octopus in stukjes (Ik heb de ogen, inktzakjes, harde stukjes en stukjes waarvan ik dacht; die ga ik niet opeten, verwijderd. Als je twijfelt kun je op you-tube kijken hoe je een octopus schoonmaakt).
  2. Verhit de olie en bak de uien tot ze zacht zijn.
  3. Voeg knoflook, gember, koriander, garam masala en komijn toe. Meng goed.
  4. Voeg de octopusstukjes toe en bak 5 minuten.
  5. Voeg kokend water en zout toe en laat dit een half uurtje op een middelhoog vuurtje koken. (gebruik niet teveel water, je kunt beter indien nodig nog een beetje toevoegen).
  6. Kook tot de octopus zacht is.
  7. Garneer met koriander en eventueel met een partje citroen.

Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)

Lekker voor erbij: https://www.kookjij.nl/recepten/pilaurijst-uit-zanzibar en
https://www.kookjij.nl/recepten/cassave-in-kokosnootsaus-muhogo-wa-nazi

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst