KookJij

Recept voor Noten-chocoladebrood

Een heerlijk noten-chocoladebrood recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 175 min
Personen: 1 brood personen
Categorieën:
  1. > Brood - Bakken
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Libelle Brood bakken
Kan worden ingevroren: Nee

Bereiding

Bereiding

1. Los de gist op in 2 eetlepels water. Giet in een kom met 420ml water, zout , de bloem en de zuurdesem. Kneed tot een soepel deeg. Dek af met een vochtige doek en laat het deeg 1 uur rijzen op een warme plek.
2. Duw de lucht uit het deeg en kneed er de noten, notenolie en chocolade door. Vorm er een brood van en leg het in een met bloem bestoven cakevorm. Bestrijk de bovenkant met water en dek het brood af met een vochtige doek. laat nog 30 minuten rijzen.
3. Zet een schaaltje water op de bodem van een op 180°C voorverwarmde oven. Schuif het brood in het midden van de oven en bak het 60 minuten. haal het uit de oven en laat het afkoelen in de vorm.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst