KookJij

Recept voor Mul op een bedje van couscous

Een heerlijk mul op een bedje van couscous recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 12 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: de vorket
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

Diepvriesmullen meteen bij binnenkomst laten ontdooien. Fileer de verse mullen, verwijder de kleine graatjes en laat het vel eraan zitten. Zet ze vervolgens koel weg.
Maak de blikjes ansjovis in olie open, pureer met de sjalotjes en de knoflook in een keukenmachine tot puree. Voeg dan de gespoelde olijven toe en doordraaien, dan langzaam de olijfolie toevoegen straaltje voor straaltje tot binding onstaat.
Neem mooie blaadjes basilicum en snij er een julienne van. Per persoon een klein blaadje apart houden. Schil de paprika, verwijder het zaad en binnennet, droog deppen met keukenpapier en snij er brunoise van.
Zet de borden warm, Verhit in een grote pan de olijfolie, peper en zout de mullen aan de onderkant, leg ze met de velkant naar boven in de pan en bak enkele minuten. Bedruip de velkant even met de olijfolie. Maak ondertussen de couscous warm, roer er wat van de ansjovissaus doorheen.
Leg op ieder bord in het midden een paar lepels couscous, hierboven op een mulfilet, druppel wat van de saus over de spiegel van het bord strooi de basilicum en de paprika brunoise over het bord, leg op iedere mul een klein blaadje basilicum, serveren.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst