Mosselen en -nat verdelen over de mosseleters en de dipsaus erbij geven.
*Welke wijn erbij?
Een Pinot Blanc.
Een Pinot Gris.
Een Riesling.
									
Recept
« Terug naar recepten
					
						Mosselen op Thaise Stijl
						PT40M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Mosselen op Thaise Stijl
Thaise stijl bestaat eigenlijk niet in de keuken.Er zijn zoveel soorten keukens,dat je moet kijken welk "Buitenland" het dichtste bij ligt.Namenlijk dat is meestal de doorslaggevende factor.Dus geen Thaise Stijl,maar een manier waarop het in Thailand klaargemaakt zou kunnen zijn.
            
            
					
									Recept van:
									Jan A van der  Hoeden
								
																
									Bereidingstijd:
									 40 min
								
								
									Personen:
									4 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
									
								
								
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											4
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Thailand
								
																								
									Keuken:
									Oosterse
								
																								
									Bron:
									Familie
								
																								
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Mosselen op Thaise Stijl te bereiden
MOSSELEN :
In een grote pan de wijn sereh, uien, knoflook, lombok en olie verwarmen. Dan de koriander er bij.
Meteen hierna de mosselen in de pan, vuur hoog zetten en deksel op de pan.
Zo nu en dan de pan flink schudden.
Na 5 minuten kijken of de schelpen al open staan.
Nog eens goed opschudden en nogeens 2-3 minuten flink laten opkoken, totdat de schelpen allemaal open staan.
DIPSAUS :
Alle ingrediënten bij elkaar doen en er snel een homogene massa van roeren.
										In een grote pan de wijn sereh, uien, knoflook, lombok en olie verwarmen. Dan de koriander er bij.
Meteen hierna de mosselen in de pan, vuur hoog zetten en deksel op de pan.
Zo nu en dan de pan flink schudden.
Na 5 minuten kijken of de schelpen al open staan.
Nog eens goed opschudden en nogeens 2-3 minuten flink laten opkoken, totdat de schelpen allemaal open staan.
DIPSAUS :
Alle ingrediënten bij elkaar doen en er snel een homogene massa van roeren.
 
                    




 
					
marijke zegt: