Geef er brood bij met boter en mayo.
Een koude witte wijn er bij schenken
									
Recept
« Terug naar recepten
					
						Mosselen met Appel en Spek
						PT45M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Mosselen met Appel en Spek
Er zijn vele manieren om mosselen om te vormen tot een apart gerecht.
            
            
					
									Recept van:
									Jan A van der  Hoeden
								
																
									Bereidingstijd:
									 45 min
								
								
									Personen:
									2 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
									
								
								
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Nederland
								
																								
									Keuken:
									Europese
								
																								
									Bron:
									Familie
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Mosselen met Appel en Spek te bereiden
- Bak de reepjes spek uit in 10 minuutjes
- Doe er dan de sjalotten bij en bak die tot de uien gaan verkleuren
- Doe er dan de knoflook bij en roer even om
- dan de wijn en de azijn er bij en even goed omroeren en aan de kook laten komen
- Dan de appel er bij en omroeren
- Dan de mosselen er bij en omroeren en vervolgens met deksel er op in de oven zetten die werd voorverwarmd tot 180 graden Celsius.
- Na 10 minuten even uit de oven halen,omschudden en weer terug zetten en de calvados er bij doen,omroeren
- Na 5 minuten nog eens omschudden.Wanneer de schelpen alle open staan,is het gerecht klaar om op te dienen,anders nog even 5 minuten laten doorgaren in de oven
 
                    




 
					