KookJij

Mosselen apart geserveerd

Een heerlijk mosselen apart geserveerd recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 10 min
Personen: 2 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Mosselen apart geserveerd te bereiden

Mosselen ontdoen van baard en zeer goed wassen.
Ajuinen in ringen snijden.
Selder in ringen snijden.
Champignons in schijven snijden.
Porei in ringen snijden.
Look fijn persen.
Groenten samen mengen goed kruiden evenzeer de look eronder mengen en in potten verdelen.
Verdeel de mosselen erover en nogmaals kruiden en giet er een beetje olijfolie over en witte wijn.
Kook de mosselen onder gesloten deksel enkele minuten, opschudden laat nog enkele minuten koken en controleer of de mosselen open zijn.
Serveer zeer warm met overheerlijke zelf gebakken frietjes en een heelijk sausje, deze zeker te vinden op mijn receptenpagina.

Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)

Klik op foto om te vergroten.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Hilde Dumont

Hilde Dumont zegt:
Beste Gerard of je gaat antwoorden is een ander paar mouwen, op mijn recepten pagina vind je verschillende mosselbereidingen. En waarom geen champignons dat is ieder zijn keuze ik hou van experimenteren en deel graag met veel plezier mijn gerechten aan de thuiskoks ;-) dat is de bedoeling ook van deze site, zijn nog altijd vol verwachting van jouw gerechten. Je kan het nochtans zeer goed neerpennen volgens mij ben je dan toch een super kok of niet ;-)
Gerard van der Leeuw

Gerard van der Leeuw zegt:
Mosselen. Mijn lievelingseten.... Maak ze ongeveer net zo, maar dan zonder champignons, die passen er naar mijn idee niet bij, wel een stukje paprika (vooral rood, dat geeft een mooi effect), ook een scheutje room kan geen kwaad net als een gesnipperd worteltje. Maar de kunst blijft de smaak van de mossel te behouden..... Heerlijk, eet het ieder jaar tenminste een keer in Kortrijk of Watou. Smullo molto.