KookJij

Morilles in Sauzen

Een heerlijk morilles in sauzen recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4-6 personen
Categorieën:
  1. > Sauzen & dressings - Warm
  2. > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Familie
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Morilles in Sauzen te bereiden

SAUS 1 :
""""""""""""
*Zet sterke thee (van bij voorkeur Mandariono Pekoe en Lapchang Souchong) en wel hierin de morilles ged. 2 uren
*Daarna de morilles goed laten uitlekken
*Fruit in een sauspannetje het uitje aan in een klontje roomboter en voeg de morilles toe zodra de uien doorzichtig glazig zijn.Laat de morilles zeker gedurende 5 minuten onder voortdurend bewegen, lekker smoren.
*Afblussen met de truffeltapenade,wildfond en de cognac,Zo nu en dan roeren en tot 1/3 laten inkoken
*Dan van het vuur af snel met de koude klontjes boter opmonteren en warm houden op 60 graden Celsius.
#
SAUS 1a - 1b - 1c - 1d :
"""""""""""""""""""""""""""""""'
1a*De morilles laten wellen in Vin de Paille
1b*De morilles laten wellen in Vin Jaune
1c*De morilles laten wellen in Madeira
1d*De morilles laten wellen in Marsala
*Verdere bewerking is hetzelfde
#
SAUS 2 :
""""""""""""
*Morilles wellen in de kippenbouillon gedurende 2 uren
*Fruit de sjalotten aan in de boter en voeg de morilles toe.
Laat 5 minuten lekker fruiten
*Blus af met de cognac en even goed doorroeren
*Voeg de slagroom toen en kook in tot 150 cc
*Voeg als laatste de lepel truffeltapenade toe

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Zoals reeds is aangegeven,kan de cognac vervangen worden door bv armagnac,zeer oude rum,calvados.
Zelf heb ik het ook wel eens geprobeerd met een oude Slivovitsch (=pruimenjenever uit Yoegoslavie).

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst