KookJij

Mini tiramisu met bitterkoekjes

Een heerlijk mini tiramisu met bitterkoekjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Mini tiramisu met bitterkoekjes te bereiden

Roer de mascarpone, de kwark en de suiker door elkaar. Bewaar 8 bitterkoekjes voor de versiering. Doe de overige koekjes in een plastic zakje en sluit dit af. Verkruimel de koekjes met een deegroller. Roer de koffie en de likeur door elkaar. Doe de helft van de koekkruimels in 4 kleine vormpjes of vul er een schaal mee. Besprenkel de koek met de helft van het koffiemengsel. Verdeel ruim de helft van de mascarpone erover. Doe het zelfde met de andere ingredienten. Zet de tiramisu minstens 1 uur koud weg. Bestrooi de tiramisu met de bruine suiker en versier het geheel met de rest van de bitterkoekjes.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Julian

Julian zegt:
Het beste kun je bitterkoekjes van de banketbakker halen, die zijn zachter als de 'houdbare' koeken van de supermarkten.
lotte1

lotte1 zegt:
Gisteravond van dit dessert gesmuld. De bitterkoekjes die ik had waren taaier en heb ik dus fijn geknipt. Ik heb hiervoor de hele verpakking gebruikt (C1000 en eigen merk AH).