KookJij

Meloen-tomatencocktail

Een heerlijk voorgerecht, meloen en ham is een bekende combinatie maar deze variant met tomaatjes is zeker een aanrader!
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 6 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Weekendkoken
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Meloen-tomatencocktail te bereiden

1) Halveer de meloen en verwijder de zaadjes. Steek met de meloenbolletjeslepel zo veel mogelijk bolletjes uit de meloen. Bewaar de meloenbolletjes tot gebruik afgedekt in de koelkast.
2) Breng in een pan een bodem water aan de kook, draai het vuur uit zodra het water kookt.
3) Kruis de tomaatjes licht in met een scherp mesje, leg de tomaatjes circa 20 seconden in het hete water en spoel direct af in koud water. Trek vervolgens de velletjes van de tomaatjes af. Bewaar de tomaatjes tot gebruik afgedekt in de koelkast.
4) Snijd de peterselie fijn, en houd een paar takjes apart voor de garnering.
5) Pel de knoflookteen en snijd deze fijn of gebruik een knoflookpers.
6) Klop een dressing van de olijfolie, balsamicoazijn, ketoembar, knoflook en peterselie. Breng op smaak met peper en zout.
7) Snijd de ham in reepjes.
8) Meng de meloenbolletjes en de tomaatjes met de dressing en verdeel ze over de glaasjes. Verdeel de ham over de glaasjes en garneer met peterselie.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Nadine

Nadine zegt:
Leuk, geniet ervan! Voor meloen-liefhebbers is dit recept (http://www.kookjij.nl/recepten/komkommer-meloensalsa) misschien ook leuk om eens te maken. Heb het al een aantal keer gegeten en het blijft lekker.
Corrie

Corrie zegt:
Heb dit recept gelijk opgeslagen, lijkt me heerlijk met meloen. Ga het met oudjaar maken.
Nadine

Nadine zegt:
Leuk om te horen!
Gea Bruining

Gea Bruining zegt:
OK: gewaardeerd en ook dus gelijk opgenomen bij m'n favo's!
Dank je wel!
Anna Koudys

Anna Koudys zegt:
Mooi gerechtje! Ziet er erg feestelijk uit :-)
Bobbejaan van Elst

Bobbejaan van Elst zegt:
Het is een erg lekker voorgerecht. Op 1e kerstdag, heb ik het bij bij m'n schoonfamilie samen met Nadine klaargemaakt en gegeten.
Iedereen vond het heerlijk! :)