KookJij

Recept voor Medaillon 'varken van weleer' met bier, gebakken aardappelen

"Varken van weleer" dat is Belgisch varkensvlees met een authentieke smaak afkomstig van dieren die worden gevoederd met 100% natuurlijke voeding, zonder GGO"s. Dit product van topkwaliteit is het resultaat van het werk van kwekers met oog voor het welzijn van hun dieren, van de geboorte tot in het slachthuis. Deze veetelers zijn ook landbouwers die het voer dat ze hun varkens geven zelf produceren. Het is aan deze eeuwenoude kweekmethode dat het varkensvlees "Varken van weleer" zijn zachte textuur dankt en zijn heerlijk gemarmerd smaak die u vast en zeker zal weten te verleiden.
Recept van:
Bereidingstijd: 50 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Schil de aardappelen. Snijd de laurierblaadjes in de lengte in twee. Maak voorzichtig drie inkepingen in de bovenkant van de aardappelen en steek in elke inkeping 1/2 laurierblad. Leg de aardappelen in een ovenschotel. Bestrooi met peper, voeg de bouillon en 30 g boter in stukjes toe. Bedek met aluminiumfolie en laat gedurende 30 min. bakken in de oven. Overgiet af en toe tijdens het bakken. Verwijder de aluminiumfolie en laat nog 10 min. bakken.
  3. Verwijder de buitenste bladeren van de spitskool. Snijd de kool in dikke schijven. Blancheer vier min. in gezouten kokend water. Gief af, laat even schrikken onder koud water. Smelt 30 g boter in een pan. Voeg de uitgelekte kool toe. Bestrooi met peper en zout, voeg 10 cl water toe en laat op zacht vuur met deksel 15 min. koken.
  4. Snijd de ui fijn.
  5. Bestrooi de varkensmedaillons met zout en peper. Laat snel bruinen aan elke kant op middelhoog / hoog vuur. Neem de medaillons uit de pan en leg de ui in de pan.  Laat 4 min. al roerend stoven op zacht vuur. Voeg het bier toe, laat even doorkoken en laat tot de helft inkoken op zacht vuur. voeg de varkensmedaillons toe. Leg een deksel op de pan en laat nog 20 min. laten. Neem de medaillons uit de pan, leg ze op een bord en bedek ze met een vel aluminiumfolie.
  6. Giet de room in de pan en breng zachtjes aan de kook. Voeg de mosterd toe en meng om de saus te binden. Leg de medaillons weer in de pan.
  7. Serveer de varkensmedaillons met de aardappelen met laurier en de gestoofde spitskool.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst