KookJij

Malaga ijs

Een heerlijk malaga ijs recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 50 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Coupes
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: onbekend
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Malaga ijs te bereiden

Klop dooiers en suikers romig en voeg onder voortdurend kloppen de melk toe.
Klop de slagroom stijf en voeg toe aan dooiermengsel. Voeg de rum aroma toe and roer alles goed doorelkaar.
Doe alles in de ijsmachine en voeg na ca 25 minuten de rozijnen toe.

Mijn kookverhaal (Peter Haalman)

Heb dit ijs al verschillende keren gemaakt en valt bij iedereen erg in de smaak.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

R.Hoos

R.Hoos zegt:
Vreemd dat u niets vermeld over pastureren.
want schadelijke bacterien moeten worden uitgeschakeld
vandervorst

vandervorst zegt:
Hallo,
Is het normaal dat hij na 5 uur nog niet hard is? het is de eerste maal dat ik zelf ijs maak ,het was een geschenk bij de aankoop van mijn nieuwe Kenwood chef xl
maar hij is wel lekker!!!
Mvg
Erwin Elens

Erwin Elens zegt:
Linda, totale tijd is 50min, na 25 min de rozijnen toevoegen, dus halfweg ;-) Groetjes, Erwin.
Linda

Linda zegt:
Hallo,
Ik ben van plan dit recept van Malaga ijs te maken.
Dit is de eerste keer dat ik ijs ga maken, nu ik een ijsmachine heb aan geschaft.
Is de totale tijd dat hij nu in de ijsmachine moet 25 min of 50 min.
Omdat de rozijnen er na 25 min bij komen.
andre

andre zegt:
Ik zou 3 i p v 2 dooiers gebruiken.
En iets 70 a 80 gr rozijnen.
Kwestie van persoonlijke smaak....
Martin Schipper

Martin Schipper zegt:
Dit recept is echt SUPER. ik heb alles dubbele dosis gedaan , alleen mogen de rozijnen gehalveerd worden naar mijn smaak, verder erg goed!
Marjolein_sarah

Marjolein_sarah zegt:
Dit is de 2e keer dat ik het maak, en het valt erg in de smaak, ik heb wel een toevoeging; je kan de rozijnen een nachtje weken in rum en een beetje water, dan is het nog lekkerder!:)
retep123

retep123 zegt:
In totaal moet het ijs ca 45 minuten in de ijsmachine draaien.
Marjolein_sarah

Marjolein_sarah zegt:
Maar hoe lang moet het er in blijven?:?
ShadyLTD

ShadyLTD zegt:
Je hebt helemaal gelijk, was in de war met cl.
retep123

retep123 zegt:
250 cc is een kwart liter!
ShadyLTD

ShadyLTD zegt:
Vraagje, bedoel je echt 250 cc en geen 250 ml?

250 cc is toch 2.5 Liter

gr
retep123

retep123 zegt:
Eierdooiers hoef je niet te verwarmen! Risico is trouwens ook dat je dan een omelet krijgt!
jessica

jessica zegt:
het lijkt me heel lekker om te maken. moet je die eidooiers niet verwarmen dan?