KookJij

Mailänder Zwetschenkuchen

Een heerlijk mailänder zwetschenkuchen recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 12 personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Taarten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Duitsland
Keuken: Europese
Bron: Back mas, Bayerisches Fernsehen
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Mailänder Zwetschenkuchen te bereiden

Bodem:
Boter, suiker, marsepein, vanillesuiker, zout en kaneel schuimig roeren.
Eén voor één de eieren door de massa roeren.
Bloem en bakpoeder mengen en zeven over de boter-marsepeinmassa en goed mixen.
Bodem van de springvorm bekleden met het bakpapier en terug doen in de springvorm.
Bodem bedekken met de boter-marsepein-bloemmassa en goed verdelen.
Pruimen insnijden en de pit er uit halen, de 2 partjes weer insnijden tot de schil zodat je 4 partjes krijgt.
De pruimen met de schil naar beneden in de rondte verdelen.

Raster:
Marsepein met de poedersuiker en 4-5 eigeel mixen totdat er een gladde massa ontstaat.
In de spuitzak doen en een dicht raster maken boven op de pruimen.

Taart in de voorverwarmde oven op 175 graden ca. 45 minuten bakken.

Na het afkoelen springvorm verwijderen en eventueel met een glasuur bedekken.





Mijn kookverhaal (Joyce Beckmann)

Je kan de taart ook maken met appel i.p.v. pruimen of probeer het eens met peren, alleen niet te rijp en sappig anders word de bodem "nat".

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

lekkerbekske

lekkerbekske zegt:
Thanks Joyce, heb ik effe geluk met dit recept. Niet alleen lijkt het me erg lekker, maar kan ik meteen wat van die eigelen gebruiken, die ik uit m`n tien slachtkippen heb gehaald, want als je ze zelf slacht, krijg je natuurlijk alles, wat er in de kip zit. En op deze manier zit ik niet met het probleem, wat ga ik maken met het eiwit behalve schuimpjes, want die hebben we al een hoop. Natuurlijk zijn er talloze recepten voor eiwitten, maar daar is niet altijd meteen tijd voor. Happy 2013.