KookJij

Lombok Isi gevuld met Frikadel Goreng (zie info)

Een heerlijk lombok isi gevuld met frikadel goreng (zie info) recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 25 min
Personen: nvt personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Indonesie
Keuken: Oosterse
Bron: Workshop en boekje Conimex 1969
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Lombok Isi gevuld met Frikadel Goreng (zie info) te bereiden

Het gehakt (=frikadel) moet eigenlijk extra fijn gemalen zijn. Je kunt het eventueel door een zeef of met een vork extra fijnmaken (doe ik ook niet altijd).
Het ei loskloppen. De droge ingrediënten door het gehakt mengen en een beetje van het ei erdoor kneden. Het mag niet te nat zijn, daarom doe ik niet direct al het ei erbij.
De lomboks wassen, de uiteinden NIET verwijderen. Met een scherp mesje de lombok in de lengte aan één kant opensnijden maar aan de boven en onderkant een randje heel laten. De zaadlijsten en zaadjes voorzichtig verwijderen.
De lomboks vullen met het gekruide gehakt en in de koekenpan voorzichtig bakken tot het gehakt gaar is.

Mijn kookverhaal (Flavia Vasco de Sousa)

Toen we pas in NL kwamen wonen (1969), werd er bij ons in de buurt op de huishoudschool een kookworkshop gegeven door een Indonesische kok, gesponsord door Conimex. Die workshop heb ik gevolgd en nadien verschillende keren een rijsttafel klaargemaakt. De lomboks waren toen, net als paprika, mango en avocado niet of moeilijk te krijgen. Volgens mij was AH de eerste supermarkt die, tot mijn vreugde, met deze producten kwam.
De Indonesische kok rekende 2 lomboks pp, maar dat kun je zelf veranderen.
Op de FOTO zie je een deel van de gerechten die we toen gemaakt hadden (totaal 32 gerechten, waarvan sommige kant en klaar van Conimex). De lombok zie je links bovenaan.(De lombok staat er niet goed op, als je op de foto klikt, wordt die groter en zie je de hele lombok)
Het boekje van Conimex heb ik nog, vol met kookvlekken en plakband.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

fabita

fabita zegt:
Bedankt Barbara. Wij eten graag heet, dus maak ik het nog met lomboks. Ik hou dan wel rekening met gasten die niet zo pikant lusten, dus kan ik ook, net als jij, puntpaprika's voor hen nemen.:D
barbara metz

barbara metz zegt:
Héél bekend recept voor mij! Nu gebruik ik er de puntpaprika's voor en dan ook 2 pp. De 1e reactie v.d.gasten is altijd "oei,dat zal wel heet zijn!",maar dan de opluchting dat het niet zo is. Leuk, het recept weer te zien op deze site; trouwens,je hebt leuke recepten, Fabita!:D:D
fabita

fabita zegt:
Sorry, iets fout gegaan. De foto komt eraan.