Recept
« Terug naar recepten
					
						Loempia met zuurzoete saus
						PT30M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Loempia met zuurzoete saus
Een heerlijk loempia met zuurzoete saus recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Annemien  
								
																
									Bereidingstijd:
									 30 min
								
								
									Personen:
									4 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
								- > Hoofdgerechten - Wraps
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											23
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Belgie
								
																								
									Keuken:
									Belgische
								
																								
									Bron:
									Libelle
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Loempia met zuurzoete saus te bereiden
 1. Snipper de ui en knoflook. Verwijder zaden en zaadlijsten en snij de paprika's in fijne reepjes. Schraap de wortels schoon en snij ook deze in fijne reepjes. Snij het wit van prei in slierten van 10 cm.
2. Fruit de ui en de look in wat olie en doe er de groenten bij. Stoof ze heel kort even mee zodat ze knapperig blijven.
3. Leg de loempiavelletjes open en leg op elk velletje wat groenten. Rol ze strak op tot 'sigaartjes' en bak ze in de wok in flink wat olie.
4. Voor de saus: zet de wijnazijn met de suiker op een laag vuur en laat licht karameliseren. Blus met de bouillon en roer er de ketchup, sojasaus, sesamolie en sambal dor. Los het maïszetmeel op in wat water en bind hiermee de saus. Serveer als dipsaus bij de loempia's.
									2. Fruit de ui en de look in wat olie en doe er de groenten bij. Stoof ze heel kort even mee zodat ze knapperig blijven.
3. Leg de loempiavelletjes open en leg op elk velletje wat groenten. Rol ze strak op tot 'sigaartjes' en bak ze in de wok in flink wat olie.
4. Voor de saus: zet de wijnazijn met de suiker op een laag vuur en laat licht karameliseren. Blus met de bouillon en roer er de ketchup, sojasaus, sesamolie en sambal dor. Los het maïszetmeel op in wat water en bind hiermee de saus. Serveer als dipsaus bij de loempia's.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
 
									naamloos zegt:
loempia hmmmmmmmmmmmmmmmmm lekker!!!!! Als er maar geen vlees in zit!:D
 
									renger zegt:
 
                    

 
					
nadina zegt:
Ik maak dit ook voor het eerst en ik wil vragen of het niet makkelijker kan